Bali

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bali image

Paradijs

Bali
Indonesië
Ingevalk

Paradijs

Ik zal eerst nog even een klein stukje over HK vertellen. Donderdagmiddag zijn we met de bus naar Stanley gegaan. Dat ligt zo'n beetje aan de andere kant van HKisland en is toch al snel een ritje van 30 minuten. Maar alle gelegenheid voor ons om eens goed rond te kijken. Dit is toch wel een heel ander stuk eiland dan we tot nu toe gezien hebben. Baaitjes, strandjes en gewoon echte huizen met slechts twee etages en een tuin. Minder woontorens dan we tot nu toe gezien hebben. Maar goed het ging ons om Stanleymarket. Jeroen was op zoek naar zijn poloshirtjes. Nou we hebben echt van alles gezien schoenen, riemen, sjaaltjes t-shirtjes maarre geen polo's. Langs de boulevard gekeken of we misschien hier ook konden eten. Leuke straat met mogelijkheden zat. Uiteindelijk kozen we voor een Indiaas restaurant met een zeer uitgebreide kaart. We konden eigenlijk niet meer kiezen, want het klonk allemaal heerlijk. Gelukkig was de eigenaar bereid ons een aantal suggesties te doen. Heeeerlijk!! Hij vertelde ook gezellig over de cricketwedstrijd die op dat moment op tv was. Uiteindelijk moesten we rennen voor de laatste bus.
Wekker gezet voor die ochtend, want we zouden om 6.20u door airportbus worden opgehaald. 5.40u ging ie ook af, maar we lagen nog zo lekker dat ik de snoozeknop maar even indrukte. HK snooze moet meer dan een halfuur zijn, want om 6.14u. schrok ik wakker. Hebben ons nog nooit zo snel aangekleed en de laatste spullen in de koffers gedonderd. tuurlijk te lang op de lift moeten wachten, maar klokslag 6.20 stonden wij in de lobby. een paar minuten later kwam onze chauffeur.
Op de luchthaven van HK ging alles voorspoedig. We hebben onze ogen weer uitgekeken naar de vele winkelmogelijkheden daar. De cultuur daar lijkt maar op 1 ding te drijven; kopen-kopen-kopen.

Na dik 4 uur kwam dan toch eindelijk Bali in zicht. En dan dacht je dat je alle visa perikelen wel gehad had, begon het daar opnieuw. Nu voor alle mensen die hier nog een visa moesten aanschaffen. Enorme rijen tot gevolg. Wij gingen in de rij waarvan we dachten dat het er eentje was voor visahouders. Maar Jeroen had er een slecht gevoel bij en bijna een half uur later werd dat bewaarheid. De Nederlanders in de andere rij die eerder aan de beurt waren, werden gesommeerd naar een ander vertrek te gaan, want dat was onze balie. We zijn er maar snel achteraan gedoken. En ook daar moesten we weer wachten. Uiteindelijk konden we naar de bagageband, waar onze koffers al duizelig waren geworden van de vele rondjes. Kruiers van ons af moeten slaan. En in de aankomsthal tussen de honderden bordjes MrBolt en MrsValk zien te ontwaren. Daarna ging alles gelukkig snel en hadden we alle gelegenheid om naar buiten te kijken en eens goed te kijken waar we beland waren. Zo totaal anders weer. Na 20 minuten waren we in Sanur en konden we bij ons hotel inchecken. Het zag er allemaal prachtig uit. Het was al laat dus een rondje zwembad zat er niet meer in. 's Avonds heerlijk gegeten...Thais!! En vandaag heerlijk aan het strand gelegen. Ik denk dat we dat morgen gewoon nog een dagje doen. Het voelt wel heel fijn om helemaal niks te hoeven.

Foto's

b969b.jpg
b969b.jpg
Ingevalk