Bali

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bali image

Vind je favoriete overdenk plekkie....!!

Bali
Indonesië
DanielKeulemans

Vind je favoriete overdenk plekkie....!!

Favoriete overdenk plekjes

Morgen vier ik mijn vaders 80e verjaardag. Mijn vader is geboren in Indonesië en de “flow of life” heeft hem zo’n 55 jaar geleden naar Nederland gebracht. Een kleine drie jaar geleden, of is het alweer langer?, bracht onze reiskalender ons per toeval samen voor een aantal dagen op Bali. Ik had het genoegen om mijn vader en zijn lieve vrouw Barbara op te kunnen halen van het vliegveld.

Ik heb nog nooit zo’n wonderbaarlijke transformatie meegemaakt bij mijn vader als op dat moment. Het leek alsof de warme zwoele middagtemperatuur, de geuren van saté, het geschakeerde tropisch groen en vooral de warmte van de Balinese mensen om hem heen er voor zorgde dat zijn mindset hem terugbracht naar de 25 eerste jaren van zijn leven in Indonesië. Het was ontwapenend om mijn vader zo mee te maken…..We hadden in die korte tijd dat wij samen waren pret voor duizend….Dat moment had voor mij nog jaren mogen voortduren....

Uitkijkend over een mooie witte sneeuwdeken en uitkijkend naar de dag van morgen, realiseer ik mij eens te meer dat de “flow of life” van mijn vader mij weliswaar in Nederland ter wereld heeft doen komen, maar dat een deel van mijn genen mij altijd terug blijft zuigen naar de voor mij even herkenbare en heerlijke geuren van saté en het warme spirituele leven in Indonesië en dan vooral op het voor mij magische Bali.

Het reizen en het op zoek gaan naar het onbestemde zit dus voor een belangrijk deel in mijn genen. Dat geeft mij niet altijd de rust en balans waar ik graag naar op zoek ben. Meestal komt dat pas in beeld als ik op mijn reis tegen een plekkie aanloop waar ik het gevoel heb echt te kunnen aarden. Een plekkie waar alles samenstroomt en alle gecompliceerde stukjes eigenlijk als een logische legpuzzel in elkaar vloeien. Zo’n plek waar je ongegeneerd hard kunt meezingen met je mooiste muziek, je mee wordt gevoerd door de krachten van de natuur om je heen, het niet uitmaakt in welke kant je haar opwaait…Zo’n moment van rust waar je jezelf kunt verbinden met de belangrijke gebeurtenissen en mensen om je heen, maakt niet uit hoe ver weg, gewoon verbonden door het moment, het water, de wind.

Op die momenten realiseer je eens te meer dat het fysieke leven dan wel vergankelijk moge zijn maar dat je gelukkig altijd onsterfelijk met elkaar verbonden blijft. ….

Op mijn laatste reis naar Indonesië, afgelopen zomer, had ik een aantal deelnemers in mijn groep die een aantal keren ook tegen zo’n mooi plekkie aanliepen. Zij hadden er een ritueel van gemaakt om op die momenten een Sultana met elkaar te delen. Mooie momenten op bijzondere plekkies gingen vanaf dat moment als “een Sultana moment” door het leven…..

Ik deel met jullie geen Sultana maar wel mijn meest favoriete overdenk plekkie. Vastgelegd tegen de achtergrond van de magische lucht op Bali, in een perfecte temperatuur, mijn haren alle kanten opwapperend. Ik wens een ieder zijn eigen mooie momenten toe………en deze is natuurlijk voor mijn vader!