Bali

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bali image

Bali

Bali
Indonesië
Jhhuijs

Geld wisselen

Onze zoon is op kamers gaan wonen , dus gaan mijn man en ik onze eerste gezamelijke grote reis maken. Het wordt Sumatra, Java en Bali. Het is een prachtige reis maar voor mij af en toe slikken als we in primitieve omstandigheden moeten slapen. Als we net op Sumatra zitten krijgen we bericht dat op Bali een bom in een hotel is ontploft. Het brengt veel onenigheid in de groep. Een gedeelte wil niet meer naar Bali. We besluiten de dag voor we naar Bali gaan erop terug te komen en onze reis niet te laten bederven door dit voorval. Er is geen negatief reisadvies dus we gaan vanuit Java met de boot naar Bali. We logeren in een luxe resort en mijn man besluit een pak te laten maken.
De dag voordat we naar huis gaan is het klaar en ik besluit nog snel wat geld te wisselen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik zie een bord van geld wisselen en ik krijg daar veel meer als op de bank, dus daar naar toe gelopen. De jongeman telt het geld voor me op de toonbank en het klopt als een bus. Ik geef mijn euro’s af en hij doet het geld bij elkaar en geeft dit aan mij. Ik blij naar het hotel om mijn man te vertellen dat alles is gelukt en dat ik een goede koers heb gekregen. Tel het eens even na zegt mijn man. Ik haal het geld uit mijn buidel en begin te tellen. Jullie kunnen het natuurlijk al raden. “” ik ben erin geluisd “” Voor € 50,00 minder als dat ik zou moeten hebben. Toen was het voor mij natuurlijk een potje janken geblazen. Mijn man gaat naar de balie van het hotel en vertelt het verhaal. Even later staat er een politieagent en ik moet met hem mee naar het steegje. Er was natuurlijk niemand meer, maar ik zag de jongen die mij het geld gegeven had in het steegje lopen. Met handen en voeten aan de politie uitgelegd dat hij het was. Van de discusssie tussen de politie en de geldwisselaar heb ik niets verstaan maar even later kreeg ik mijn ontbrekende geld uitbetaald.
De politie bracht mij weer terug naar het hotel. Na een dikke fooi van mijn kant vertrok hij en nu wissel ik alleen nog maar bij vertrouwde wisselkantoren of banken. Ik heb mijn lesje wel geleerd.