Bali

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bali image

Ubud en Tanjung Benoa

Bali
Indonesië
Deanbanffer

Ubud en Tanjung Benoa

Selamat Siang vanuit het zonnige Bali!

Op 29 mei zijn we vertrokken vanuit Lovina en hebben we de lieve mensen van het Chonos hotel achtergelaten voor de plaats Ubud, gelegen in het midden van het eiland.
Onze chauffeur Made reed ons weer vanuit Lovina terug richting het zuiden. Uiteraard dit keer weer met een aantal mooie stops.
Om te beginnen bij de Gitgit watervallen, een waterval van maarliefst 40 meter hoog! Het irrigatiesysteem vanuit deze waterval is aangelegd door een Nederlander. Ze kunnen de waterhoeveelheid per dag regelen. Toen wij er bijvoorbeeld waren gaf de waterval zo'n 70% van zijn capaciteit. Het water wordt veelal gebruikt voor de rijstvelden, maar ook voor de achtergelegen steden zoals Singaraja, de vroegere ' Nederlandse' stad.
Vervolgens zijn we verder gereden naar de Batukaru tempel, gelegen aan een mooi meer. Je zou denken dat je op een gegeven moment die tempels wel zat zou zijn, maar iedere tempel heeft toch wel weer iets anders mooit te bieden.
Na deze stop zijn we naar de rijstvelden van jatiluweh gereden, deze zijn onderdeel van Unesco werelderfgoed. Oftewel mooi:), vanuit de rijstvelden kijk je uit op de achtergelegen bergen van het binnenland.
In de middag maar weer geluncht met rijst;) en toen verdergesjeest naar Ubud.
Dit keer hadden we een luxe privevilla met onze eigen plungepool of eigenlijk zwembad, buitenbadkamer met supergroot bad, super de luxe allemaal! Hier gaan we ons de komende daagjes wel vermaken dachten wij:)
De volgende dag hebben we in de ochtend eerst eens lekker in onze eigen tuin gelegen bij onze pool, in de middag de shuttlebus naar Ubud om daar van alles te kunnen bekijken. Voornamelijk de rijstvelden en alle leuke smalle steegjes met winkeltjes die Ubud te bieden heeft. Tijdens onze wandelijk naar de rijstvelden zijn we veel locals tegengekomen en kindjes die maar al te graag op de foto wilden, altijd leuk om foto's te maken van de echte bewoners:)
S' avonds nog wat Ubud gegeten en rond 20.30 weer terug met de shuttle naar Santi Mandala resort.

De volgende dag verlieten we Ubud al weer om naar Tanjung Benoa te gaan, onze laatste stop van de reis op Bali. Hier gaan we in totaal 5 nachten verblijven.
We zijn nog even snel bij de tempel van Batuan gestopt omdat we daar waren met regen en de sarongs die je daar aankrijgt zijn zo mooi. We wilden dus nog graag een mooie foto van ons samen met die sarongs aan.
Daarna een ritje van ongeveer 1 uur en weer inchecken in ons nieuwe hotel. Alles gaat hier echt super makkelijk, vervoer is zo geregeld om ergens te komen. Overal op straat wordt je aangesproken, need taxi? I give you good price! Soms wel eens tot vervelends toe hoor, maar aan chauffeurs geen tekort hier.
Vandaag, 1 juni, hebben we in de ochtend lekker op het witte zandstrand gelegen hier en in de namiddag zijn we naar een zeetempel geweest waar de Kecak dans werd opgevoerd tijdens de zonsondergang. Er zaten wederom veel apen hier, we zagen er zelfs een die een bril van iemand had gejat en er snel vandoor ging met die toerist op z'n hielen;)
De zonsondergang is hier trouwens echt legendarisch, je hebt een supermooie gloed over het water en de lucht kleurt meerdere kleuren. De kecak dans begon om 18.00 uur tijdens die zonsondergang, dat maakt het natuurlijk allemaal superspeciaal.
Nu net weer een hapje gegeten en dus achter het internet verhalen te schrijven.

Luitjes we zijn inmiddels wat moe geworden, zo effe lekker douchen en het mandje in is namelijk al weer bijna 23.00 uur

Veel liefs vanuit het warme Bali
Dennis en Anouk

Foto's

51cb0.jpg
51cb0.jpg
Deanbanffer
bae5a.jpg
bae5a.jpg
Deanbanffer