Bali

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bali image

Seminyak en Lovina

Bali
Indonesië
Deanbanffer

Seminyak en Lovina

Hallo weer vanuit een warm Bali!

We zijn vanuit Sanur vertrokken richting Seminyak, gelegen aan de westkust van het eiland. Seminyak staat bekend om de hippe uitgaansplekjes en is wat minder toeristisch dan het nabij gelegen Kuta.
We hadden via ons hotel in Sanur weer een chauffeur geregeld om ons naar Seminyak te brengen. Hoe dichter we bij Kuta kwamen hoe drukker het werd op de weg. Op een 2-baans weg rijden ze hier wel 4 rijen en soms wel 5 dik!! De scooters vliegen helemaal tussen alle auto's door, echt een reden om hier niet zelf te gaan rijden. Zo'n auto met chauffeur kost echt bijna niets hier, voor een hele dag ben je zo'n 20 euro kwijt.
Eenmaal aangekomen bij ons hotel in Seminyak, zo rond een uurtje of 13.00. Wederom een hele leuke accommodatie, typisch balinees en kleinschalig. Zo'n 40 kamers en een aantal villa's , die wij dus hadden geboekt. We hadden onze eigen binnenplaats met als entree van die mooie Indonesische deuren mooi beschilderd, heel leuk! Dit keer hadden we een buitenbadkamer, dan is de helft overdekt waar je doucht en de rest is open.
Aangezien de zon niet scheen zijn we maar een stuk gaan wandelen langs het strand, wat hier meer zwart is dan in Sanur. De sfeer is ook wel anders hier, doet iets armoediger aan en er staan minder palmbomen aan het strand. Veel mensen die je aanspreken om wat te kopen en overal hoor je ' massage' ?? only 5 euro, voor een uur massage!!
S' avonds zijn we lekker wat gaan eten in het stadje, dit keer bij een warung die italiaans eten serveert. het blijft ons verbazen hoe goedkoop hier alles is, dat je vaak voor 2 euro per persoon enorm veel hebt zitten eten... Je voelt je haast schuldig dan, want de mensen hier zijn zo aardig en servicegericht, dus dan maar wat meer fooi geven.

De volgende dag zijn we in de middag weer op pad gegaan met een chauffeur, ditmaal richting het Monkey Forest waar de makaak apen leven, zo'n 600 stuks in totaal op een opervlakte van 14 hectare bos. Helaas stond het weer te regenen hier, maar het maakte het er niet minder mooi op, superhoge bomen en mooie begroeiing. We waren nog maar net binnen en er sprong al een aap op Dennis, zat meteen in z'n nek;) Er liepen twee gidsen met ons mee waarvan er 1 ook wat te eten mee had en daar komen ze natuurlijk op af. We hebben weer een paar mooie foto's geschoten!
Daarna naar een mooie tempel geweest, een enorm groot complex deze keer. Iedere keer zijn ze toch wel weer anders. Deze lag in een mooi natuurgebied. Als laatste wilden we de beroemde zonsondergang gaan bekijken bij de tempel Tanah Lot, dit is een soort bedevaartsoord voor de Hindus , druk hier!! Niet normaal. Wij hadden natuurlijk geen zonsondergang aangezien het helemaal bewolkt was.

Op 27 mei, Pa van den Bergh van harte he!!, zijn we om 09.30 opgehaald door onze chauffeur Made, bijna iedereen heet hier zo trouwens, om naar Lovina te gaan. Deze plaats ligt in het noorden van het eiland.
We wilden graag een wat minder toeristische route rijden, dus wat meer door het achterland van Bali, dwars door de rijstvelden en kleine dorpjes heen. De natuur hier is echt supermooi allemaal.
Tijdens deze rit hebben we de enige Boedhistische tempel van het eiland bezocht, dit is een mini kopie van de Borobodur tempel op Java. Heel mooi, en super rustig en sereen hier. Heel mooi ook!
Daarna lekker door naar ons hotel gerund door Nederlandse mensen. Een kleinschalig complex met 12 kamers. We werden ontvangen met een bloemenkrans en welkomsdrankje. Arie en Jeanne, zo heten de eigenaren, zijn dit hotel in 2007 gestart na verbouwing. Mooi leuk hotel en supervriendelijke medewerkers, zulke lieve hartelijke mensen allemaal.
Vandaag zijn we na een ochtend relaxen bij het zwembad en lekker zonnen naar de hot springs gegaan zo'n 15 minuten van lovina. Deze liggen ook middenin de natuur en het water is hier zo'n 38 graden warm. De bron ligt iets verder bovenop de berg. Onze huidjes zijn weer als herboren:)

Luitjes dit was het weer vanuit het warme Bali, tot de volgende keer.
Wij vertrekken morgen naar Ubud, het artistieke midden van het eiland!

liefs en groetjes Dennis en Anouk

Foto's

0a946.jpg
0a946.jpg
Deanbanffer
b4098.jpg
b4098.jpg
Deanbanffer
721db.jpg
721db.jpg
Deanbanffer