Bali

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bali image

Aankomst en verblijf in Sanur

Bali
Indonesië
Deanbanffer

Aankomst en verblijf in Sanur

Selamat datang in Bali!! Hallo allemaal daar in Nederland!

Jawel de eerste blog is weer daar van Dennis en Anouk en ditmaal vanut Bali.
We zijn op donderdag 21 mei vertrokken en vrijdag 22 mei aangekomen na een vluch van 11 uur naar Kuala Lumpur en na een stop van 4 uur weer een vlucht van 3 uur door naar Bali.
Rond 14.00 uur waren we in onze accommodatie, maar dit ging natuurlijk eerst vooraf aan het vinden van een chauffeur om ons naar het hotel te brengen. Dat betekende meteen afdingen. We hadden ons al wel wat voorbereid via de Lonely Planet dat het rond de 95.000 rupiah moest kosten, maar hebben het gered tot 80.000, en dat met een jetlag;)
Het hotel waar we inzitten, we vertrekken morgen weer naar een ander hotel, is erg mooi. Luxe met zeer ruime kamers en onwijs mooie aangelegde tuinen en zwembaden.
We ontvingen bij aankomst ook meteen een gratis jetleg massage in de spa van het hotel, heerlijk!! Hier weten ze wel wat masseren is hoor:)
Daarna even lekker gerelaxt en de omgeving wat verkend. Na het avondeten zijn we lekker vroeg het bed in gedoken, we vielen beide al zowat in slaap tijdens het eten van onze pizza, werd wel tijd dus.

De volgende dag begon met regen.... En dat in de droge tijd.... Eerst op het gemakje ontbeten en de beachwalk gelopen, dat is een pad van zo'n 5 km wat door de hele plaats Sanur loopt. Uiteraard hebben wij maar een stukje gelopen. Rond een uurtje of 12 brak de zon door en zijn we op het strand geploft in zo'n lekker luxe bed zoals we wel kennen van Mambo beach, voor de Curacao kenners onder ons;)
S' Avonds hebben we heerlijk indonesisch gegeten in de hoofdstraat van Sanur, heerlijk hoor die Nasi Goreng en sate hier, mmmmm en dat voor 3,50 euro ongelooflijk.
Tijdens het eten hebben we met onze ober onderhandeld voor een excursie voor de volgende dag. Zijn broer bleek wel te kunnen rijden en kon ons een aantal dingen van het land laten zien zoals de rijstvelden, Barong dance etc. Zo gaat dat hier, ze spreken je of op straat aan of je een taxi nodig hebt voor de hele dag, of bij het hotel en dan is het ook zo geregeld.

Overal op straat liggen trouwens kleine mandjes met offertjes erin. Iedere familie, huis ed hebben een god en de Balinees offert iedere dag. Hierbij moet je denken aan bloemen, wat rijst, stro etc. Je moet dus echt uitkijken waar je loopt want ze liggen overal op straat. Bali is dan ook voor 80% hindoeistisch, 10% boedistsich, 7% christen en overig is islamitisch. Dit is trouwens alleen maar op Bali zo, de rest van de eilanden zijn overwegend Islamistisch.
Wat ons ook opvalt is dat ieder ober je bestelling altijd herhaald, al zijn het twee drankjes die je besteld. Service is hier ook erg belangrijk, de mensen zijn zo vriendelijk.

Vandaag werden we om 09.00 opgehaald bij de accommodatie voor onze excursie. Eerst hebben we een traditionele Barong dance bezocht in Denpasar, de hoofdstad van Bali. Dit is een echte Balinesische dans. Daarna reden we richting de kleine dorpjes Mas en Celuk. Beide dorpjes staan bekend om het handwerk, de eerste voor het houtsnijwerk en de tweede voor het goud en zilver. Deze twee plaatsen liggen in de omgeving van Ubud, het kunstenaarsdorp hier gaan we later nog heen.
Daarna reden we door riching de rijstvelden van Tegallang, erg mooi om dit in het echt te zien! Super groen allemaal en deze lagen in terrasvorm. Hier lag ook een superleuk klein restaurantje waar je onder een soort palapa uitkijkt over de rijstvelden, hier gaan we zeker nog terugheen. De naam is Cafe Kampung, supergaaf!
Na de rijstvelden zijn we gaan kijken bij 1 van de vulkanen, de Batur vulkaan. HIer was het enorm druk en helaas voor ons begon het weer te regenen, echt zo'n moeson regen... Weer verder dan maar naar de koffieplantages en de tempels.
De eerste tempel die we bezocht hebben was de Goa Galeh, de olifantentempel gelegen in een vallei. Supermooi allemaal! Daarna nog een tempel bezocht waar geen toerist te zien was, dat wil je echt hebben want dan kun je heerlijk foto's schieten en genieten van al dat moois. Daarna weer terug gereden naar ons hotel om s' avonds weer lekker wat te eten in de hoofdstraat bij Char MIng,was een tip uit de Lonely Planet. Erg lekker gegeten, garnalen op Balinesische stijl, mmmmm.

Nou luitjes dat was em weer vanuit Bali, wij gaan richting ons hotel.
Veel liefs Dennis en Anouk

Foto's

4527f.jpg
4527f.jpg
Deanbanffer