De meest bijzondere roadtrips van Bali image
Lkoedam

De meest bijzondere roadtrips van Bali

De hoofdwegen van Bali zijn bijzonder druk. Dus als je over deze wegen rijdt, gaat er veel tijd verloren en zie je weinig van de omgeving. Neem daarom zoveel mogelijk de achterweggetjes. Onze favoriete tips voor roadtrips.

Het strand bij Seminyak aan de Balinese westkust. Foto: Louise ten Have.
Het strand bij Seminyak aan de Balinese westkust. Foto: Louise ten Have. (© Columbus Travel 2015)


Zeker op centraal Bali stikt het ervan. Als je vanuit het zuiden aankomt in Bedegul, sla je rechtsaf een kleine weg in. Deze leidt je door een ravijn met rivieren. Na zes kilometer sla je weer af naar het zuiden en beland je in Pelaga, het centrum van de biologische koffieteelt op het eiland. Als je doorrijdt kom je uiteindelijk in Ubud aan. Zo niet, dan ben je verdwaald en kom je waarschijnlijk op andere mooie plekken die nog maar weinigen kennen.



Verscholen watervallen



Sla op de weg van Singaraja naar Bedugul rechtsaf bij de eerste weg na het busstation met de drie beelden op het dak (gps: 08° 09' 913'' zuid 115° 07' 126''). Sla vervolgens linksaf bij de T-splitsing. Bordjes leiden je naar een grote onbekende waterval (Jembong) in de bergen.Vraag locals om met je mee te lopen naar het nabijgelegen tempeltje. Het kost je ongeveer dertig minuten om boven te komen. Of bezoek de waterval van Ambengan. Loop een kwartiertje door rijstvelden en daal daarna af naar de pittoreske waterval Aling Aling, die honderd meter naar beneden valt en in een natuurlijke, negen meter diepe poel valt waarin je heerlijk kunt zwemmen. Verbaas je waarom alle toeristen bij de enkele kilometers verderop gelegen Gitgitwaterval staan in plaats van bij een van deze twee.



Visje op het stranden



Op de uitgestrekte zwarte stranden van de zuidkust staan vissers met hun voeten in de branding en gooien hun netten in de golven om kleine vissen binnen te halen. In dit gebied grenzen de rijstvelden direct aan het strand, wat een bijzonder mooi beeld oplevert.



Paardentochten door rijstvelden



Maak een tocht te paard door de rijstvelden van zuidelijk Bali. Vertrek vanuit Umalas Stables, vier kilometer ten noorden van het kustplaatsje Seminyak. Een strandtocht is natuurlijk ook een – iets minder bijzondere – optie.



Dit artikel is geproduceerd door Columbus Travel (© Columbus Travel 2015)