Tamil Nadu

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Rotsen bij Mahabalipuram

Tamil Nadu,
India


Mahabalipuram of Mamallapuram is een 7e-eeuwse havenstad in India ongeveer 60 kilometer ten zuiden van Madras in Tamil Nadu. In Mahabalipuram staan verschillende historische monumenten gebouwd tussen de 7e en 9e eeuw.
De meeste mensen bezoeken Mahabalipuram in het voorbijgaan.Misschien voor 1-2 dagen. en dan komen ze voor Arjuna's boetedoening en misschien nog de zeetempel en de Ratha's . Maar Mahabalipuram heeft genoeg te bieden om er wat langer te blijven.Er zijn voldoende leuke guesthouses en hotels.
Blijf wat langer en zwerf er wat rond, zoals hier achter Mahabalipuram.Mooie rotsformaties met grottempels en bezoek het park met Krishna's butterbal,Een balancerend stuk rots dat rotsvast staat. Drukte van belang er omheen want dit is de fotoplek! Iedereen maakt hier foto's en de plek is ook geliefd bij locals die hier gezellig zitten te picknicken en toeristen zitten te bekijken. Het ligt in een eigenlijk groot park waar nog meer bezienswaardigheden zijn.
En niet te vergeten de talloze steenhouwers .Als je door het dorp loopt hoor je overal het geluid van gehamer op de steenbeitels.De prachtigste beelden worden hier gemaakt met primitief gereedschap