Tamil Nadu

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kali, een schokkende godin

Tamil Nadu,
India


In India kom je altijd wel terecht in het een festival of ceremonie. Wij zijn in Zuid-India aanwezig bij een vrouwenfestival, waarbij vele vrouwen hun hoofd kaal scheren om zich te zuiveren. Ze brengen offers naar de rivier, die net zo heilig is als de Ganges. Voor de hindoes zijn alle godinnen één godin en verschillende aspecten van Devi of het Goddelijke Vrouwelijke.
Deze vrouw vertegenwoordigt de godin Kali, die weer is voortgekomen uit Durga (Devi) , de onafhankelijke, die zich nooit zal onderwerpen. Er wordt gezegd dat in de strijd tussen de goden en anti goden niemand het kon winnen van Durga.
Durga kent geen angst , ze is het aspect in de vrouw van: grenzen stellen en Kali is de uiterste vorm daarvan: zij kan demonen verdrijven met haar bliksemschicht (de drietand)
Zij heeft ervoor gezorgd dat de duivelse kracht RaktaBeeja zich niet over de aarde kon verspreiden.
Deze RaktaBeeja had namelijk de eigenschap verkregen dat als er een druppeltje bloed van hem op de aarde/grond zou vallen, er uit dat druppeltje direct een volledige, nieuwe RaktaBeeja zou opstaan, met dezelfde eigenschappen. Kali ving elk druppeltje op met haar tong, voordat het op de aarde kon vallen.
Zo boeiend..