Recept Kerala pineapple curry
India
voor 2-3 personen
ingredienten:
100 g. verse ananas, in hele kleine stukjes gesneden
1 rode ui, fijn gehakt
1 tomaat, gepeld en in fijne blokjes gesneden
5 groene chilli's, in reepjes gesneden
5 teentjes knoflook, geplet
3 eetl. kokosolie
1 theel. mosterdzaad
2 takken curryblad
2 theel. boter
1 eetl. suiker
1 theel. zout
1/2 theel. turmeric poeder
15 ml. dikke yoghurt
Verhit de olie, voeg mosterdzaadjes toe. Als ze beginnen te springen, voeg chilli, ui en knoflook toe en roer todat het bruin is. Voeg curryblad, tomaat, ananas en boter toe. Bak het onder voortdurend roeren op hoog vuur 10 min. Voeg turmeric, zout en suiker toe en laat het geheel afkoelen. Roer er voor het serveren de yoghurt door.