Rajasthan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zandduinen Sam

Rajasthan,
India


Vandaag een andere woestijn, namelijk de Thar in het westen van Rajasthan. We bezochten deze woestijn vanuit Jaisalmer. Het is dan nog ongeveer 40 kilometer naar Sam ten westen van Jaisalmer richting de grens met Pakistan. Bij Sam beginnen de echte gele zandduinen. Heel anders dan de rode duinen van de Namib van de foto van gisteren.
Helaas werd het een teleurstelling. Twee kilometer voor de zandduinen moesten we op een kameel en na twee duinen moesten we er weer af. Anderhalf uur wachten op een zonsondergang die het naar het zich liet aanzien nooit zou komen. Het was heiig met een waterig zonnetje.
We zaten daar met honderden andere toeristen op een klein gebied op een zandduin met overal bierflessen en een vreselijke fluitspeler. We vroegen of we verder op konden met de kameel, maar dat was niet mogelijk zonder speciale permit.
Uiteindelijk zijn we maar terug gelopen naar onze chauffeur. We zaten slecht 150 meter van de weg af. Gelukkig kon ik op de ene duin die we over moesten steken dit plaatje nog schieten.