Rajasthan Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Tip: Desert Slide in Tropentheater

Gepubliceerd: 23 apr 2011
0

Uitvinder van de mohan veena gitaar en winnaar van een Grammy in 1994, Vishwa Mohan Bhatt, komt op 29 april naar het Tropentheater in Amsterdam. Bhatt, zelf afkomstig uit Noord-India speelt in Desert Slide samen met zigeunermuzikanten uit de Tharwoestijn.

Nieuwe gitaar

Vishwa Mohan Bhatt heeft internationaal de aandacht getrokken door zijn succesvolle Indianisering van de Amerikaanse slide guitar. Hij veranderde de vorm, voegde meer dan tien snaren toe en noemde de gitaar de 'mohan veena'. Tegenwoordig wordt de mohan veena vaak gebruikt bij het spelen van klassieke Indiase muziek.

Grammy

Het was geen verrassing dat Vishwa Mohan met zijn enorme virtuositeit en onbeperkte aanbod van melodieën in 1994 de hoogste muziekonderscheiding ter wereld won, de Grammy Award. Hij won deze prijs samen met Ry Cooder voor hun album A Meeting by the River.

Tropentheater

Samen met zangers uit de provincie Rajasthan treedt Vishwa Mohan Bhatt op in het Tropentheater in Amsterdam. Het concert is vrijdag 29 april en een kaartje kost € 23. De voorstelling begint om 20.30 uur.

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer India artikelen
Reportage
Het best bewaarde geheim van Rajasthan

22 nov 2015, In de vallei van Ajabgarh tref je een authentieke Indiase wereld aan die amper lijkt te zijn aangeraakt door de tijd.

0
Reportage
4 onvergetelijke ballontochten over Werelderfgoed

15 jul 2015, Voor een unieke kijk op Werelderfgoederen van Unesco, kun je een heteluchtballon in. Hoog boven de grond, ver verwijderd van de toeristenmassa, kun je in alle rust alle natuurschoon en architectonische pracht en praal in je opnemen.

1
Reisnieuws
Rajasthan, India

24 aug 2012, Buiten de gebaande paden van Rajasthan lonken vruchtbare valleien waar de tijd heeft stilgestaan. Vrouwen in kleurrijke sari’s bewerken groene mosterd- en rijstvelden. In idyllische dorpjes nemen oude mannen, al lurkend aan hun waterpijp, de dag...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.