Tip: Desert Slide in Tropentheater image
Mariska

Tip: Desert Slide in Tropentheater

Uitvinder van de mohan veena gitaar en winnaar van een Grammy in 1994, Vishwa Mohan Bhatt, komt op 29 april naar het Tropentheater in Amsterdam. Bhatt, zelf afkomstig uit Noord-India speelt in Desert Slide samen met zigeunermuzikanten uit de Tharwoestijn.

Nieuwe gitaar

Vishwa Mohan Bhatt heeft internationaal de aandacht getrokken door zijn succesvolle Indianisering van de Amerikaanse slide guitar. Hij veranderde de vorm, voegde meer dan tien snaren toe en noemde de gitaar de 'mohan veena'. Tegenwoordig wordt de mohan veena vaak gebruikt bij het spelen van klassieke Indiase muziek.

Grammy

Het was geen verrassing dat Vishwa Mohan met zijn enorme virtuositeit en onbeperkte aanbod van melodieën in 1994 de hoogste muziekonderscheiding ter wereld won, de Grammy Award. Hij won deze prijs samen met Ry Cooder voor hun album A Meeting by the River.

Tropentheater

Samen met zangers uit de provincie Rajasthan treedt Vishwa Mohan Bhatt op in het Tropentheater in Amsterdam. Het concert is vrijdag 29 april en een kaartje kost € 23. De voorstelling begint om 20.30 uur.





Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of schrijf je nu in voor de Columbus nieuwsbrief.