Noordoost India

Rumtek klooster

wimmoonen was hier op 2008-12-08 Gepost op: 2008-12-02 1 reacties.
Reizen in Sikkim betekent reizen door de bergen en dat duurt langer. Je kunt bij wijze van spreken je plek van bestemming op de andere heuvelrug zien en het kost je toch nog een uur reizen. Immers vaak ligt er een dal tussen en dat betekent eerst omlaag en dan weer evenveel omhoog.
Het klooster van Rumtek is zo'n voorbeeld. Vroeg vertrokken voor 8 uur uit Gangtok. Hier is de speciale regel dat geen busjes in de binnenstad mogen rijden tussen 8 's ochtends en 7 's avonds.
Vroeg is ook vroeg aankomen. We hadden het geluk om het gebed te mogen bijwonen. Dat was om 10 uur ten einde om dat het tijd was voor lunch. Een beetje vreemd voor ons maar niet als je al op bent van 4 uur.
Foto's maken is alleen toegelaten van de gebouwen. De main hall mag ook niet. Het was een mooi gezicht maar dat kan ik dus niet tonen uit respect voor de cultuur en religie.
0
1

Foto's bij dit blog

De binnenplaats van Rumtek klooster. (foto: WHLM 01122008)
Onbeschilderde gebedstrommels op weg naar Rumtek klooster met ee
Kleurige gebedstrommels op weg naar het klooster Rumtek. (foto:
Twee monniken in een hopeloze poging een zwaar pakket op te till
Alle blogs van wimmoonen
 

1 reactie(s) bij "Rumtek klooster"

  • profile image comment

    Hallo Wim, prachtige verhalen over jouw reis, mooie foto's ook. Het is dus een land waar véél niet mag, alles in het teken van het boeddhisme. Groetjes en nog veel reisplezier, Jan en Christien

    Door janhermens • geplaatst op 2008-12-02 17:50:51

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.