Maharashtra

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tijgervrouw

Maharashtra,
India


Tadoba NP is een nog wat onbekend tijgerpark. Het aantal bezoekers is nog niet zo groot, maar de tijgerkansen zijn goed. Daardoor is het flink in opkomst. Het park is wat minder dicht begroeid dan de bekendere parken als Kanha en Bandhavgarh.
We mochten 's morgens om zes uur het park in en reden direct naar het Tadoba meer, waar we als eerste aankwamen. We hoopten een tijger in of bij het water te zien. In eerste instantie was er geen tijger te bekennen. We besloten om te keren en terug te rijden langs het meer om ons geluk elders te beproeven toen deze vrouwtjestijger uit de begroeiing kwam en recht op ons afliep.
Ze kwam heel dichtbij en we reden achteruit en dit herhaalde zich een paar keer. De gids die voorin zat draaide op een gegeven moment zelfs zijn raampje dicht, omdat de tijger zo dichtbij kwam. Hij realiseerde zich waarschijnlijk niet dat we in een open jeepje zaten. De tijger had echter geen oog voor ons, maar wel voor een wild zwijn. Ze schoot op een gegeven moment de begroeiing weer in en even later hoorden we het gekrijs van een stervende prooi.