Himachal Pradesh

deel 3; Manali

zeester was hier op 2008-09-26 Gepost op: 2008-10-12 1 reacties.
Een pracht reis gehad vanuit McLeod...schitterend gebied... zeer afwisselend.. Je gaat door het Kulu-dal en de Kulu-vallei.
Manali is een leuke stad. We hebben een leuk hotel, vlakbij oud Manali, Highland.
Er zijn veel wandelmogelijkheden, maar je kan ook hier weer shoppen, excursie met een jeep naar Naggar of een terrasje pakken.
Vooral oud-Manali sprak mij wel aan. Hier wonen de originele bewoners, boeren nog, in mooie houten Kulu-huizen. De dames dragen vaak de traditionele kleding (ruitjurk) en de mannen een leuk rond hoedje.
In oud Manali zijn natuurlijk ook weer shops, veelal met kleding, maar ook veel guesthouses, terrasjes en voor de liefhebber schijnt er volop hash aanwezig te zijn! Er hangen hier dan ook veel backpackers rond en je hebt het idee dat je gewoon door op straat te lopen al stoned wordt!
Wij hebben een stam terras naast de brug die oud met nieuw Manali verbind, River Music. Hier kan je heerlijk rustig zitten, ze hebben lekkere dingen (bruinbrood met yakkaas!) en dan de muziek van de rivier op de achtergrond...
We vermaken ons hier wel, maar als duidelijk wordt dat de 2 dagen Manali wel eens langer kunnen gaan worden, is dat toch minder leuk.
Wij vinden nog een dakterras helemaal boven, achter het oude dorp met uitzicht op de prachtig besneeuwde bergtoppen.
En juist die sneeuw werd het probleem;
Probleem was n.l. dat er veel te vroeg en erg veel sneeuw gevallen was op de passen die we over moeten om Leh te bereiken.. Passen met een hoogte van 3300 meter, maar daarna ook hoger, tot 5400 meter! oeps...
Het kan zijn dat we in jeeps verder gaan, maar de stokken in het tentenkamp waar we moeten overnachten (Sarchu)schijnen het ook al begeven te hebben onder al die sneeuw..
Mensen zijn tijdens hun trekking overvallen door de sneeuw, pakezels doodgevroren, mensen zaten dagen vast in een hutje van de lokale bevolking in afwachting van hulptroepen! Alles was spannend en onzeker.
Gaan we de Himalaya zien met zijn mooie toppen, bereiken we Ladakh???
We lipen hier dus een paar dagen met onze ziel onder de arm... moeten we inkopen doen voor 3 dagen bussen of zitten we hier nog vast of ...???
Ben blij dat ik dit keer nog geen kleding heb weggegegooid, wie weet wat ik nog nodig ga hebben...
Uiteindelijk kwam er groen licht en de verlossende woorden; morgenochtend vertrekken we in jeeps! Eerst tot Keylong en dan door tot Leh!


0
1

Foto's bij dit blog

Hadimba tempel
klooster van 30 monnikken in Manali
boerderij in oud Manali
Alle blogs van zeester
 

1 reactie(s) bij "deel 3; Manali"

  • profile image comment

    Hoi Marijke, Spannend en onzeker tegelijk....inderdaad ; wat staat je te wachten... Maar toen kwam dan toch het verlossende woord.... jeeps... Wat schrijf je toch leuk....ik moet nu eigenlijk stoppen met lezen... maar ben veel te benieuwd naar deel 4.... kan nie wachten !!! Groetjes Corine

    Door Coine Wijngaarde • geplaatst op 2008-11-08 11:11:18

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.