Himachal Pradesh

Bere gezellig.

GlobeCruiser was hier op 2009-07-10 Gepost op: 2009-08-10 3 reacties.
Onderweg naar Leh, in het noorden van India, bleef ik ’s nachts op een bergpas slapen. Op een hoogte van zo’n 3800 meter vond ik, tussen de sneeuwduinen, een plaats en in de vrieskou stond ik mijn eten te koken. Ik verzamelde mijn afval, plaatste het netjes onder de auto en stapte naar binnen om te eten.
Toen het donker werd, hoorde ik buiten iets. Wellicht was er nog een reiziger aangekomen en nieuwsgierig stapte ik naar buiten. Het volgende moment stond ik oog in oog met een bruine beer. Geschrokken sprong ik weer in de auto. Ik kon nog snel een foto maken voordat het schuwe dier weer in de duisternis verdween.
’s Nachts werd ik wakker door het schudden van de auto. De beer, zoekend naar mijn afval, was teruggekomen en “knuffelde” mijn auto. Het enige wat ik kon bedenken, was luidkeels te schreeuwen. Als een kind zette ik een keel op en dat hielp. Het schudden van de auto hield op en de beer verdween. Die nacht heb ik geen oog meer dicht gedaan.
Toen er ’s morgens een geitenherder met zijn kudde voorbij kwam, durfde ik weer naar buiten te komen. Mijn afval vond ik verspreid rond de auto. En ik was een ervaring rijker.

Lees meer over mijn avonturen op GlobeCruiser.
0
3

Foto's bij dit blog

Verre afstanden.
Positie bepaling.
Grote hoogte...
Alle blogs van GlobeCruiser
 

3 reactie(s) bij "Bere gezellig."

 • profile image comment

  Indrukwekkende ervaring! Je schrijft er luchtig over, wat het leuk maakt om het te lezen.

  Door boatontheroad • geplaatst op 2009-08-26 19:54:55
 • profile image comment

  Nou willen we die foto ook zien!! heel leuk verhaal.

  Door jeannette • geplaatst op 2009-08-10 09:55:43
 • profile image comment

  ja, als het beregezellig is schieten de nachten er nog eens bij in.....goed voor je adrenaline aanmaak! Leuk beschreven, leuke foto's bij de blogs. Dat LF in je kenteken, staat dat voor lef?!

  Door Joanna • geplaatst op 2009-08-10 09:27:37

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.