Chhattisgarh

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Op de markt

Chhattisgarh,
India


Chhattisgarh is India's meest dichtbeboste staat. Bergen en watervallen in overvloed, waardoor dit een verbluffend mooie omgeving is. Meer dan 40 verschillende stammen leven in dit gebied, wat zorgt voor politiek instabiele maar cultureel levendige gemeenschappen. Ze leven hoofdzakelijk in de bossen en zijn afhankelijk van de jacht, de visserij en een aantal lokale, ambachtelijke bedrijven voor hun levensonderhoud
Nergens komen er zoveel kleurrijke tribale markten voor als in deze omgeving.

Ondanks alle problemen van de Adivasi, en de bedreiging voor het voortbestaan van hun manier van leven kan een bezoek aan een Adivasi dorpje in Chhattisgarh een ongelooflijk positieve ervaring zijn.

De beste tijd om een Adivasi dorp te bezoeken is tijdens de wekelijkse lokale markt, wanneer Adivasi uit alle uithoeken elkaar ontmoeten om te ruilen en te socialiseren. Er zijn meer dan 3500 dorpen in Bastar, dus er is elke dag van de week wel een markt. In 2011 bezochten wij de staten Orissa en Chhattisgarh we hadden een markten programma in elkaar gezet. We hebben in totaal 13 markten bezocht Waarvan dit er een was.