Assam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hart tegen hart.

Assam,
India


Strijd om de macht. Het alpha mannetje van de kudde wilde waterbuffels bij Soloha Beel wordt al weken uitgedaagd door een sterke jonge stier. De uitdager is elke keer verjaagd maar vandaag speelt hij het spelletje anders: hij verleidt de leider tot een lange, vermoeiende achtervolging om daarna de strijd aan te gaan.

Ademloos kijken we naar de titatenstrijd waarbij de mannetjes elkaar met de horens naar de grond proberen te drukken. Gedurende een fractie van een seconde vormen deze een hart. Mooi moment tijdens dit letterlijke gevecht op leven en dood.

Van de wilde aziatische waterbuffel, niet te verwarren met de gedomesticeerde variant, zijn er nog maar ongeveer 3000 over. Ruwweg de helft daarvan leeft in Kaziranga National Park. Het reservaat is wereldberoemd vanwege de grote populatie indische neushoorns maar speelt ook een zeer belangrijke rol bij de bescherming van een keur aan andere bedreigde diersoorten, zoals deze buffels.

Hoe in Kazi te komen en waar te verblijven en wie je als gids moet hebben en welke kleur onderbroek je het beste aan kan doen heb ik al in diverse andere foto/tips verteld dus dat doe ik maar een keertje niet.

http://www.ourwildindia.net/kaziranga.html