India meest fotogenieke land image
Lkoedam

India meest fotogenieke land

India is door duizenden Nederlandse reizigers verkozen tot het meest fotogenieke land ter wereld. De tweede plaats wordt ingenomen door het prachtige Indonesië en voor de derde bestemming zoeken Nederlanders het eveneens in Azië; China om precies te zijn. Deze resultaten komen voort uit onderzoek onder de ruim 3200 leden van www.reisreporter.nl, de grootste interactieve reisfotografie community van Nederland.

De top-10 van meest fotogenieke landen ziet er als volgt uit:

1. India
2. Indonesie
3. China
4. Thailand
5. Nepal
6. Verenigde Staten
7. Kenia
8. Tanzania
9. Zuid-Afrika
10. Cuba

Klik hier voor de complete lijst

Op de site www.reisreporter.nl kunnen reizigers sinds eind vorig jaar hun mooiste foto’s uploaden. Momenteel staan er ruim 79,000 foto’s op de site, die daarnaast veel bijzondere en nuttige tips van reizigers bevat over reisbestemmingen overal ter wereld. Reisreporter is een populaire online reisportal, waar Nederlandse reisliefhebbers regelmatig hun foto’s, tips en ervaringen uitwisselen. De top-10 is gebaseerd op het anatal geuploade foto's per land.

Sinds de oprichting is de site een groot succes. “We gingen van een paar honderd foto’s en leden in december 2007 naar 60,000 foto’s in zes maanden tijd. Daar komen nu zo’n 10,000 foto’s per maand bij,?? aldus Matthijs de Groot, één van de initiatiefnemers van Reisreporter. “Reisreporter voldoet aan de behoefte van de mens om zijn mooiste reiservaringen te willen delen met anderen. Foto’s zijn daarvoor een uitermate geschikt medium, en de belangstelling is enorm. Reizigers delen naast hun foto’s bijvoorbeeld ook hun favoriete restaurantje in Buenos Aires, iets waar je echt wat aan hebt als toekomstig bezoeker van die stad. We zien dat steeds meer mensen eerst even de site raadplegen voordat ze op reis gaan.??

Wil je ook foto's en tips delen met andere reizigers, wordt dan ook Columbus Reisreporter en maak kans op een reis naar Zuid-Oost Azie!