Fluitmagiër in Tropentheater image
Smckle

Fluitmagiër in Tropentheater

Laat je betoveren door muziek van de bamboefluitspeler uit Zuid-India. Donderdag 25 februari zal fluitmagiër Kudamaloor Janardanan een voorstelling geven in het Tropentheater in Amsterdam.

Tijdens dit kleurrijke optreden kun je genieten van één van de beste bamboefluitspelers ter wereld. Jardanan laat je horen waarom de bamboefluit het meest geliefde instrument van India is.

Fluitkunst

De Indiër staat bekend om zijn meesterlijke beheersing van de bamboefluit. Zijn duizelingwekkende techniek is ondergeschikt aan de gevoelens die hij met muziek wil overdragen. De muziek neemt je mee in een dromerige en meditatieve sfeer.

Begeleiding

Jardanan wordt begeleid door twee percussionisten: één bespeelt de mridangam (een dubbelzijdige trom) en de edakka (een trom met variabele toonhoogte) en de ander bespeelt de tabla (Indische trommel) en de ghatam (kleipot). De instrumenten zorgen voor afwisseling in klankkleur.

Repertoire

Niet alleen brengt de muzikant een klassiek repertoire, maar hij brengt ook een onconventioneel programma, die vooral geïnspireerd is door poëzie van de 12e-eeuwse Sanskrietdichter Jayadeva.

Top

Tegenwoordig wordt Janardanan tot de top van bamboefluitspelers gerekend. Hij heeft een lange reeks Karnatische (traditionele muziek uit Zuid-India) en vernieuwende cd’s met eigen instrumentale composities geproduceerd.

Tickets

Kaarten kosten € 19 (kortingsprijs € 16) en zijn te koop via Tropentheater.nl.

Voorproefje




Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.