Singles leggen weg naar liefde image
Marieke1983

Singles leggen weg naar liefde

Meer dan honderd ongetrouwde dorpelingen in de Indiase Bihar regio leggen in een razend tempo een weg aan om een potentiële huwelijksmarkt te ontsluiten.

Het onderontwikkelde plaatsje Barwaan Kala, in het westen van Bihar, ligt hoog in de bergen en staat bekend als het 'vrijgezellendorp’. De laatste bruiloft had vijftig jaar geleden plaats. 121 Bewoners tussen de 16 en 80 jaar zijn naar eigen zeggen vrijgezel ten gevolge van de afgelegen locatie van het plaatsje. Het dichtstbijzijnde politiebureau en ziekenhuis liggen beide 45 kilometer verderop.

Gebroken gelofte
Politicus Ram Chandra Singh Yadav beloofde de 1500 dorpelingen in verkiezingstijd dat hij niet zou trouwen voordat de weg er zou liggen. Na zijn aantreden in 2005 trouwde hij binnen een jaar. Volgens de opportune Yadav gaat het om beschermd gebied, waardoor de aanleg van een weg illegaal is.

Road to Love
Niettemin hebben de vrijgezellen nu zélf de spades opgenomen en in de afgelopen anderhalve maand al drie kilometer weg aangelegd. ‘We maken hem snel af en daarna hopen we ooit te trouwen zoals anderen,’ aldus latent bruidegom Sheo Kharwar (28).