India Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Singles leggen weg naar liefde

Gepubliceerd: 07 mrt 2009
0

Meer dan honderd ongetrouwde dorpelingen in de Indiase Bihar regio leggen in een razend tempo een weg aan om een potentiële huwelijksmarkt te ontsluiten.

Het onderontwikkelde plaatsje Barwaan Kala, in het westen van Bihar, ligt hoog in de bergen en staat bekend als het 'vrijgezellendorp’. De laatste bruiloft had vijftig jaar geleden plaats. 121 Bewoners tussen de 16 en 80 jaar zijn naar eigen zeggen vrijgezel ten gevolge van de afgelegen locatie van het plaatsje. Het dichtstbijzijnde politiebureau en ziekenhuis liggen beide 45 kilometer verderop.

Gebroken gelofte
Politicus Ram Chandra Singh Yadav beloofde de 1500 dorpelingen in verkiezingstijd dat hij niet zou trouwen voordat de weg er zou liggen. Na zijn aantreden in 2005 trouwde hij binnen een jaar. Volgens de opportune Yadav gaat het om beschermd gebied, waardoor de aanleg van een weg illegaal is.

Road to Love
Niettemin hebben de vrijgezellen nu zélf de spades opgenomen en in de afgelopen anderhalve maand al drie kilometer weg aangelegd. ‘We maken hem snel af en daarna hopen we ooit te trouwen zoals anderen,’ aldus latent bruidegom Sheo Kharwar (28).

deel dit artikel met je vrienden:
Meer India artikelen
Reisnieuws
7 plekken die je NIET moet bezoeken deze zomer

27 mei 2017, Je staat al zolang je je kunt herinneren te popelen om die éne highlight van dichtbij te zien. Maar als je er aankomt blijkt het een grote anticlimax. Klinkt bekend in de oren? Sla deze zeven plekken deze zomer dan over en ga voor het alternatief.

0
Reisnieuws
De nieuwste editie is uit. Koop 'm nu voor € 5,95

16 mei 2017, Gebaande paden hoef je niet per se over te slaan. Zeker niet als je ze op de Columbus-manier ontdekt! In editie 65 lichten we er dertig uit, nemen we je mee op wandelsafari in Limpopo, laten we je het vergeten India zien en blijkt het Roemeense Ti...

0
Reisnieuws
Nagaland: het vergeten India

11 mei 2017, Tot voor kort was je in Nagaland je leven — of liever gezegd je hoofd — niet zeker. De inheemse Naga’s, die in het grensoverschrijdende gebied tussen India en Myanmar wonen, stonden te boek als koppensnellers. Die praktijk behoort tot het ve...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.