India Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Singles leggen weg naar liefde

Gepubliceerd: 07 mrt 2009
0

Meer dan honderd ongetrouwde dorpelingen in de Indiase Bihar regio leggen in een razend tempo een weg aan om een potentiële huwelijksmarkt te ontsluiten.

Het onderontwikkelde plaatsje Barwaan Kala, in het westen van Bihar, ligt hoog in de bergen en staat bekend als het 'vrijgezellendorp’. De laatste bruiloft had vijftig jaar geleden plaats. 121 Bewoners tussen de 16 en 80 jaar zijn naar eigen zeggen vrijgezel ten gevolge van de afgelegen locatie van het plaatsje. Het dichtstbijzijnde politiebureau en ziekenhuis liggen beide 45 kilometer verderop.

Gebroken gelofte
Politicus Ram Chandra Singh Yadav beloofde de 1500 dorpelingen in verkiezingstijd dat hij niet zou trouwen voordat de weg er zou liggen. Na zijn aantreden in 2005 trouwde hij binnen een jaar. Volgens de opportune Yadav gaat het om beschermd gebied, waardoor de aanleg van een weg illegaal is.

Road to Love
Niettemin hebben de vrijgezellen nu zélf de spades opgenomen en in de afgelopen anderhalve maand al drie kilometer weg aangelegd. ‘We maken hem snel af en daarna hopen we ooit te trouwen zoals anderen,’ aldus latent bruidegom Sheo Kharwar (28).

deel dit artikel met je vrienden:
Meer India artikelen
Reisnieuws
Cool! Illegale dronebeelden van wereldberoemde monumenten

09 jan 2017, Fotograaf Amos Chapple is een pionier op het gebied van drone-fotografie. Hij schafte er een aan zodra het op de markt kwam. Nog vóórdat het illegaal werd bestuurde hij zijn vliegende camera over enkele van 's werelds mooiste monumenten. Bekijk ...

6
Reisnieuws
Video's: Onze Columbus-teams op pad

23 dec 2016, Ook dit jaar weer brachten we de meest bijzondere bestemmingen in kaart. Kijk je mee over de schouders van onze Columbus-teams?

0
Bizar
Een twijfelachtige eer: de heetste plekken aller tijden

22 nov 2016, De temperatuur is de afgelopen weken al een paar keer onder het vriespunt gekropen. Op dit moment stippel jij ongetwijfeld je vluchtroute uit naar een warmer oord. Maar er bestaat ook zoiets als té warm. Op deze plekken liep het kwik in het verle...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.