India Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Singles leggen weg naar liefde

Gepubliceerd: 07 mrt 2009
0

Meer dan honderd ongetrouwde dorpelingen in de Indiase Bihar regio leggen in een razend tempo een weg aan om een potentiële huwelijksmarkt te ontsluiten.

Het onderontwikkelde plaatsje Barwaan Kala, in het westen van Bihar, ligt hoog in de bergen en staat bekend als het 'vrijgezellendorp’. De laatste bruiloft had vijftig jaar geleden plaats. 121 Bewoners tussen de 16 en 80 jaar zijn naar eigen zeggen vrijgezel ten gevolge van de afgelegen locatie van het plaatsje. Het dichtstbijzijnde politiebureau en ziekenhuis liggen beide 45 kilometer verderop.

Gebroken gelofte
Politicus Ram Chandra Singh Yadav beloofde de 1500 dorpelingen in verkiezingstijd dat hij niet zou trouwen voordat de weg er zou liggen. Na zijn aantreden in 2005 trouwde hij binnen een jaar. Volgens de opportune Yadav gaat het om beschermd gebied, waardoor de aanleg van een weg illegaal is.

Road to Love
Niettemin hebben de vrijgezellen nu zélf de spades opgenomen en in de afgelopen anderhalve maand al drie kilometer weg aangelegd. ‘We maken hem snel af en daarna hopen we ooit te trouwen zoals anderen,’ aldus latent bruidegom Sheo Kharwar (28).

deel dit artikel met je vrienden:
Meer India artikelen
Foto-album
Door: Noor Dekker
Sssttt: 8 beeldschone geheime strandjes

10 okt 2016, Wat een narigheid: een vol bezet strand met hordes toeristen. Gelukkig zijn er echt nog wel kustplekken die zo goed als niet opgemerkt zijn door de stroom toeristen. Columbus zet acht van deze geheime stranden voor je op een rij, zodat jij kunt ge...

0
Reisnieuws
Deze reiservaringen moet je meemaken voordat ze weg zijn

18 aug 2016, Een ding is zeker, het leven staat nooit stil. Alles lijkt mogelijk! Als reiziger moet je alle kansen grijpen en in het moment leven. De volgende 10 reiservaringen en activiteiten kun je echt niet missen, nog even en ze zijn er niet meer.

2
Reisnieuws
Dit moet je dus ECHT niet doen in Azië

10 aug 2016, Ga jij deze zomer op reis naar Azië? Dan zal het je opvallen dat de cultuurverschillen soms zo groot zijn dat je er met een vriendelijke lach en een verontschuldiging niet zomaar vanaf komt. Een beetje voorbereiding is het halve werk. Columbus Tr...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.