Georgië bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Georgië is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Georgië zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Georgië, kun je zien waar je het best in Georgië naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Georgië als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Klooster van Gelati

Het Gelatiklooster vlakbij de stad Kutaisi was één van de belangrijkste culturele en onderwijskundige centra van oud Georgië. Nu zijn er muurschilderingen en manuscripten uit de Middeleeuwen in het oosters-orthodoxe klooster te vinden.

Mtscheta

Het oude stadje Mtscheta vlakbij de hoofdstad Tblisi speelde in het verleden een grote rol. In de stad zijn verschillende historische gebouwen en monumenten te bezichtigen, zoals de Svetitschoveli-kathedraal. Volgens oude verhalen ligt hier de lijkwade van Christus begraven.

Kaukasus gebergte

Het Kaukasus gebergte strekt zich uit over Georgië, Rusland en Armenië. In Georgië vind je een aantal hoge toppen die je uitstekend kunt beklimmen. Ook om te hiken moet je in dit gebied zijn, dat tevens het hoogste gebergte van Europa is.

Botanische tuinen

In een klein stadje aan de Zwarte zeekust vind je de Butami Botanische tuinen. Hier kun je met gemak een dag genieten van de historische tuinen met meer dan 5000 planten en bloemen.

Vardzia

In het zuiden van Georgië vind je de grotstad Vardzia en in de wand van de berg Erusheli is een klooster gebouwd. Het complex bestaat uit 6000 appartementen, een kerk en een waterirrigatiesysteem. De stad was vroeger alleen bereikbaar via verboden tunnels, tegenwoordig kun je voor een kleine vergoeding de stad bezichtigen.

Tbilisi

De hoofdstad van Georgië bestond waarschijnlijk al vier eeuwen voor Christus en heeft een historische stadskern. In de stad vind je de Sionikikathedraal en een kasteel.

Opper-Svanetië

In de omgeving van het Betsho-dal kun je uitstekend wandelen in de groene natuur. Je kunt verschillende wandeltochten maken en dan overnachten in het daldorpje Betsho.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Georgië voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Georgië