Palawan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De Lagunes van Palawan

Palawan,
Filipijnen


Wanneer je de naam Palawan hoort, zul je al snel denken aan paradijselijke stranden met wuivende palmen. En wanneer je er rondreist, zal dat beeld onveranderd blijven. Ondanks dat het populairder is geworden de laatste jaren als bestemming, is het nog niet overal overspoeld, zodat je met wat geluk de mooiste plekken nog steeds niet hoeft te delen. Zoek een strand op die niet in elke reisgids staat, en je hebt het paradijs voor jezelf.

En tóch raad ik je ook aan om minimaal één tour te doen vanuit El Nido. Dit plaatsje is weliswaar toeristisch maar heeft een gezellige sfeer en is strategisch gelegen. Overal worden dezelfde tours aangeboden, namelijk tour A, B, C en D. Door alle operators en voor dezelfde prijs, wel zo overzichtelijk. Uiteraard heeft dit wel tot gevolg dat je de bezochte plekken niet voor jezelf hebt, maar het is wel zó indrukwekkend en mooi dat je dat vanzelf voor lief neemt. Op de foto zie je de wateren bij de Small Lagoon. Wanneer de boot voor anker gaat, moet je nog een stukje zwemmen naar de lagune. Nadat je een smalle doorgang bent gepasseerd zwem je de heldere wateren van de lagune in. Palawan ten voeten uit!

Een trip kost je zo'n 1200 pesos (rond de 20 euro). Daar zit een uitstekende verse lunch bij inbegrepen, die je nuttigt op de mooiste plek waar je ooit geluncht hebt!