Zomerinspiratie: 3 bijzondere zonbestemmingen image
Lkoedam

Zomerinspiratie: 3 bijzondere zonbestemmingen

De mooiste zonbestemmingen liggen op de meest onverwachte plekken. En je kunt er verrassend eenvoudig komen. Even voorstellen: Tanzania, de Galapagoseilanden en de Filipijnen.

Het nieuwe Thailand heet Palawan, een Filipijnse droomarchipel. Foto: Louise ten Have.
Het nieuwe Thailand heet Palawan, een Filipijnse droomarchipel. Foto: Louise ten Have. (© Columbus Travel 2015)


De minder wilde kant van Tanzania



Negentig procent van alle bezoekers aan Tanzania komt exclusief af op de natuurwonderen van de Serengeti. Zonde, want de vredige Afrikaanse republiek heeft veel meer moois te bieden. Zo kun je na je safariavonturen uitwaaien op een tropisch strand. Sla überpopulair Zanzibar over en strijk neer op de rustige hippie chic noordkust. Bijvoorbeeld in een van de lodges bij het dorpje Ushongo, waar de vissers in alle vroegte met hun dhows (traditionele zeilboten) de zee op gaan. Blijf slapen in een van de comfortabele huisjes pal aan zee.



Snorkelen tussen de pinguïns



Geef de unieke natuur van de Ecuadoraanse Galapagoseilanden de tijd en aandacht die ze verdient en verblijf in een plaatselijke lodge in plaats van op een boot. Zo vermijd je strakke tijdschema’s en bepaal je zelf wat je wilt gaan zien of doen. Van ontmoetingen met reuzenschildpadden en pinguïns tot lange strandwandelingen of duiktochten met walvishaaien. Sinds 2013 kun je verblijven in Pikaia Lodge, de eerste vijfsterrenaccommodatie van Ecuador die aan de eisen van het strenge LEED-ecokeurmerk voldoet. Alleen al de locatie op de rand van een krater maakt de reis naar het eiland Santa Cruz de moeite waard.



Filipijnen: het nieuwe Thailand



Palawan is de minst bezochte provincie van de Filipijnen en Joost mag weten waarom. Dit langwerpige eiland en de 1700 kleinere eilanden eromheen bieden je de ultieme bountyervaring: verlaten strandjes met palmbomen en turkoois gekleurd water tegen een achtergrond van imposante kalksteen rotsformaties die nog mooier en indrukwekkender zijn dan die van Ha Long Bay in Vietnam of Phi Phi in Zuid-Thailand. Nog meer goed nieuws: De provincie biedt slaapplekken voor elk budget. Van gratis kamperen op je eigen eilandje tot luxe resorts die tegen de meest waanzinnige kliffen zijn aangebouwd. Eilandhoppend en watersportend (kajakken, zeilen, snorkelen) breng je hier met gemak twee à drie weken door. Onze favoriet: de 45 eilanden en eilandjes van El Nido. Bijvoorbeeld Pangalusian Island, waar je de top kunt beklimmen voor een geweldig uitzicht op omliggende eilanden.