Yunnan

Tofu maken

Tofu maken
Foto door : Mathilde
In China wordt erg veel tofu gegeten. Tofu wordt gemaakt van sojabonen. Het maken van tofu lijkt een beetje op het maken van kaas. De sojabonen worden grondig gewassen, geweekt en tot kookpunt verhit. Vervolgens wordt dit mengsel heel fijn vermalen en gezeefd. Aan de zo verkregen sojamelk wordt een stremsel toegevoegd. Dit is geen dierlijk stremsel, zoals bij kaas, maar bestaat uit een van nature voorkomend mineraal (gesteente/zout, nl. calciumsulfaat, calciumchloride). Tofu is een gezonde vleesvervanger, niet alleen vanwege het hoge eiwitgehalte, ook het vetgehalte is laag en het bevat, zoals alle plantaardige produkten, geen cholesterol. Tofu smaakt eigenlijk nergens naar, maar je kan het met van alles vermengen. Dit is een vrouw in Jianshui die de tofu in stukjes kneedde, ze deed dit met een ongelooflijke behendigheid en snelheid.
0
24

Info over deze foto met tip

Reisreporter
Aantal keer bekeken
363
Geplaatst op
19 sep 2010
Land
Bestemming
Laat kaart zien
 

20 reactie(s) bij "Tofu maken"

  • profile image comment

    Schitterend!!!!!!!!!!!!!!!!!! en je verhaal erbij zeer goed

    Door elizabeth • geplaatst op 2010-09-23 18:41:14
  • profile image comment

    Mooie foto en goede toelichting! Lijken wel snoepjes, die roze balletjes.

    Door Rsteeghs • geplaatst op 2010-09-21 16:19:55
  • profile image comment

    Mooie weergave van deze activiteit.

    Door herman m • geplaatst op 2010-09-19 21:52:33
  • profile image comment

    mooi beeld en leuke info 5*

    Door edwinaverdingh • geplaatst op 2010-09-19 17:57:15
  • profile image comment

    Mooie plaat en uitleg!

    Door Esther • geplaatst op 2010-09-19 17:15:13
  • profile image comment

    mooie opname waar heerlijk veel op te zien is!

    Door vlinder • geplaatst op 2010-09-19 15:52:17
  • profile image comment

    Prachtige opname!

    Door corriedewinter • geplaatst op 2010-09-19 15:24:41
  • profile image comment

    Erg mooie foto met goede info. Tofu heeft inderdaad niet echt een smaak maar met sojasaus is het heel goed te eten.

    Door kellybaetsen • geplaatst op 2010-09-19 14:30:54
  • profile image comment

    Lijken wel kersenbonbons in een prénatale fase .... Vind het wel een beetje jammer dat haar voet er afgehakt is ...

    Door Bowral • geplaatst op 2010-09-19 13:47:15
  • profile image comment

    Goede info, prachtig plaatje!!

    Door Klompie44 • geplaatst op 2010-09-19 13:28:59
  • profile image comment

    mooi

    Door LRison • geplaatst op 2010-09-19 12:56:12
  • profile image comment

    Mooie foto en goede info!

    Door liane • geplaatst op 2010-09-19 12:28:42
  • profile image comment

    Altijd mooi, het dagelijks leven in beeld

    Door noukipouki • geplaatst op 2010-09-19 12:17:40
  • profile image comment

    mooie werkfoto

    Door antwan • geplaatst op 2010-09-19 12:04:44
  • profile image comment

    Mooie foto, met mooie kleuren en leuke informatie!

    Door EllenvanderMark • geplaatst op 2010-09-19 11:59:46
  • profile image comment

    Heel informatief en mooie foto erbij.

    Door wisseschout • geplaatst op 2010-09-19 11:55:44
  • profile image comment

    Mooie ambachtsfoto, past goed bij het maandthema. Mooie kleur roze.

    Door mvdbrink170980 • geplaatst op 2010-09-19 11:51:50
  • profile image comment

    mooi, goed onderschrift

    Door LPtje • geplaatst op 2010-09-19 11:28:41
  • profile image comment

    Mooi,apart en lekker,goede uitleg er weer bij!!

    Door schenkel • geplaatst op 2010-09-19 11:17:31
  • profile image comment

    Mooie werkfoto en interessante uitleg!

    Door Diana • geplaatst op 2010-09-19 11:14:23

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.