Yunnan

Kleurrijke minderheden in Yunnan

corinerick was hier op 2010-06-07 Gepost op: 2011-06-29 0 reacties.
3 juni 2010: het is vandaag de trouwdag van ons. We vieren ons ‘houten’ huwelijk. Eigenlijk hebben we niet veel gelegenheid om het te vieren want we hebben een lange reisdag voor de boeg. Eerst vanuit Ping’An een half uur teruglopen naar het busje (de dragers nemen onze bagage weer mee) en dan twee en een half uur in het busje naar het vliegveld bij Guilin. We zijn ruim op tijd om te lunchen en vertrekken conform schema naar Kunming, de hoofdstad van de provincie Yunnan. Blijkbaar zijn de gewijzigde vluchttijden niet goed doorgekomen in Kunming, want er staat niemand ons op te wachten. Dan maar even bellen. Een kwartier later is onze chauffeur er al en we zijn eind van de middag in ons hotel in Kunming. We hebben gelukkig wel genoeg tijd om iets uitgebreider te eten zodat het toch nog een beetje feest lijkt… Voor even dan, want we moeten de volgende dat om 5 uur opstaan om weer verder te reizen.

We zijn de volgende dag op tijd voor onze vlucht en landen om 8 uur in Dali. Hier zijn de gewijzigde vluchttijden gelukkig wel goed doorgekomen en om 9 uur kunnen we aanschuiven voor het ontbijt in ons volgende hotel (Jim’s Tibetan). Dit is een kleurrijk en door Tibet geïnspireerd hotel en Jim staat ons al op te wachten als we aankomen. In de loop van de ochtend gaan we de oude binnenstad bekijken met stadsmuren uit de Ming periode en een lange, oude winkelstraat. Hier zien we veel verschillende en kleurrijk geklede mensen die in en rondom Dali wonen. Het zijn mensen van de Bai minderheid en lijken etnisch verwant aan bijvoorbeeld mensen uit Peru. Erg fotogeniek allemaal en heel anders dan het China dat we tot nu toe hebben gezien. Ook hier zijn Lars en Kai een grote attractie en de locals zwermen af en toe om ons heen. Vooral K. vindt het allemaal wat bedreigend en wil het liefst terug naar het hotel. C. en B. winkelen nog even door als de boys het lokale Mekka der Souvenirs verlaten.

Vandaag staat een trip rond het Erhai meer op het programma. We bezoeken eerst de markt van Xizhou, 30 kilometer boven Dali. Hier zien we al diverse kleurrijke minderheden die vanuit de bergen hier naar toe komen om hun handelswaar te verkopen en/of inkopen te doen. Via een ritje met paard en wagen en een trip van een klein uur per boot gaan we naar de overkant van het meer. Dit deel wordt nauwelijks bezocht door toeristen en wij zijn zelf weer een grote attractie. In het dorpje Wasi bezoeken we een lokale markt die nog kleurrijker en interessanter is dan de vorige markt. Ook bezoeken we een lokale gepensioneerde dokter die ons laat zien hoe de (primitieve) zorg voor de lokale bevolking in zijn werk gaat. Als laatste bezoeken we twee lokale tempels van een lokale godsdienst die een mengeling is van taoïsme, boeddhisme en lokale invloeden. Er wacht nog een rit van ruim een uur via hobbelige wegen voor we weer terug zijn in Dali.

6 juni is L. jarig. Hij wordt vandaag 4! We hebben in onze kamer een stoel versierd en op de tafel liggen de cadeaus compleet met verjaardagsmuts klaar als L. ’s ochtends wakker is. Hij is erg blij met de cadeaus en speelt de hele ochtend samen met K. met het speelgoed dat hij heeft gekregen. We lunchen die dag bij de ‘German Bakery’. Deze heeft vers stokbrood, Italiaanse salami en ham en o.a. Nederlandse kaas. Een welkome afwisseling na alle rijst, noodles en ander Aziatisch voedsel. ’s Middags gaan we met de lokale bus naar de drie pagodes, even buiten Dali. Samen met honderden Chinezen bekijken we de bezienswaardigheden (torens, tempels, etc.). De Chinezen bekijken soms vooral ons…

De volgende dag staat om half negen onze gids voor de komende dagen (Jerry) voor het hotel. We gaan eerst een tweetal markten bekijken. Eerst een lokale markt (eigenlijk minder interessant dan we al hebben gezien) en dan de weekmarkt in Shaping. Deze markt is veel veelzijdiger en kleurrijker. We kopen hier zelfs wat frutsels en fratsels en vertreken vervolgens naar Shibaoshan. Hier zijn diverse tempels, maar voor de kids nog leuker, ook vele aapjes. Omdat we al vrij hoog zijn (2600 meter) is de wandeling via een paar honderd traptreden naar de tempel een hele inspanning. De jongens lijkt het soms beter af te gaan dan wij… We dalen weer iets af naar Shaxi, het plaatsje waar we overnachten. Dit is een oude stad waar we in een gerestaureerd authentiek hotel verblijven. Morgen gaan we verder naar Liijang, dat op ongeveer 2600 meter ligt.
0
0

Foto's bij dit blog

Vrouw in Dali
Uitzicht over het Erhaimeer
Alle blogs van corinerick
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.