Sichuan en Chongqing

China calling

Estherp was hier op 2009-11-17 Gepost op: 2009-12-22 0 reacties.
Ni how!! (zo schrijf je t vast niet, maar dit is fonetisch hallo in het Chinees..)

Hier een 1e update uit Zuidwest China. Niet iedereen zal het weten, maar ik ben net aan een 6 weken durende China-reis begonnen..
Het zag er erg slecht uit met de vlucht vrijdag en hij zat uiteindelijk ook echt helemaal vol, maar ik mocht op de 'klapbank' mee en heb uiteindelijk de hele nacht in de cockpit mogen zitten. Heb geen oog dicht gedaan, maar verder was het helemaal prima!
Er was nog een klapbank-IPBer, een Chinees meisje dat op de luchthaven van Chengdu op de grond werkt; zij werd opgehaald door haar vriendje en bood me een lift aan. Ideaal!! Ze hebben me bij het hotelletje dat ik uit de Lonely Planet had geplukt (naast het busstation - dat leek me wel handig voor het vervolg v mn reis!) afgezet en gelukkig was daar nog plek; om een uur of 12 (= 6u 's morgens Nl tijd) kon ik eindelijk een paar uur slapen. Aan het eind van de middag ben ik even naar de pinautomaat en de supermarkt gelopen en info gaan inwinnen bij het busstation; er zat een tourist info, waar me werd verteld dat toeristen op het moment niet naar de Tibetaanse hoogvlakte mochten (Tibet wist ik, maar scheen dus zelfs het gebied dat er voor ligt, aan de Chinese kant van de grens, niet te mogen). Slik.. Dat was mijn bestemming voor de komende 2 a 3 weken! Gelukkig zei een jongen in mijn hotel later dat het onzin was en dat, als ze me geen buskaartje zouden willen verkopen, hij dat wel voor me zou doen (vanmorgen ben ik er weer heen gegaan en kon ik gewoon zelf een kaartje kopen voor de bus morgenochtend - paniek om niks..) 's Avonds een hapje gegeten in het restaurant bij mn hotel en bijtijds n bed.
Vanmorgen om 8u opgestaan (het ontbijt was maar tot 9u), na een prima nacht. Toen een mede ontbijter heel smerig roggelde dacht ik even 'waarom ben ik hier ook al weer heengegaan?!', maar toen ik later op een huurfiets heerlijk door de stad toerde, was het helemaal leuk!! (alleen niet echt goed voor mn longen - smog!!) Ben naar een tempel geweest met een theehuis, waar ik een tijd heb zitten lezen en mensen kijken. Rare chinezen, maar ik mag ze wel (en als je maar leuk lacht zijn ze ook allemaal super aardig!) Ik lunchte heel lokaal met vleesspiezen-uit-het-vuistje van een BBQ aan de straat (het smaakte als varken, maar je weet t nooit zeker hier..) - dat vonden de mensen om me heen erg grappig op de een of andere manier; ik voelde me weer helemaal de koningin!
Later nog naar een groot park geweest, waar de halve stad muziek zat te maken of aan het Tai Chi-en was.
En toen vond ik dat ik wel een massage had verdiend; voor 3 euri werd ik een uur gekneed (gewoon drukpuntmassage, met je kleren aan) en het was echt zo goed!! Ben helemaal ontspannen! Heb net fried rice met kip gegeten en ga zo mn tas maar weer inpakken; morgen moet ik om 9u in de bus zitten.
Weet niet wanneer ik weer tijd en gelegenheid heb, maar jullie zijn ieg even bij!
0
0
Alle blogs van Estherp
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.