Shanghai Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Chinglish-ban in Shanghai

Gepubliceerd: 31 aug 2009
2

'Slip and fall down carefully', 'not to take water after drinking' of 'deformed men toilet': het zijn slechts enkele voorbeelden van borden die je in de straten van China tegen kan komen. Maar misschien niet lang meer...

De autoriteiten in Shanghai willen de borden met verkeerd vertaalde teksten weghebben vóórdat de World Expo volgend jaar van start gaat. Voor de Olypische Spelen was er al een poging gewaagd, zonder veel succes. De regering vindt de borden beschamend en waagt opnieuw een poging.

Berisping

Een speciaal team is ingezet om de borden te signaleren. Eigenaren krijgen een berisping. Maar of dat veel uit zal halen, is maar de vraag. Het is namelijk niet verplicht een verbetering aan te brengen.

Hart ophalen

Voor de liefhebbers van het Clinglish – de veelgebruikte benaming van het kromme Chinese Engels – is er voorlopig dus nog geen reden tot zorg. Hoewel openbare borden waarschijnlijk aangepast zullen worden, kan de toerist zijn hart nog ophalen bij menig particulier bedrijf. Zo blijkt er een restaurant te bestaan dat de vertaalerror van de computer niet begreep en nu 'Translate server error' heet, en een hotel nabij het Hongqiao airport heeft zijn naam verengelst tot het 'Hang You Hotel'....Kijk op Engrish.com voor meer hilarische voorbeelden.


Bron: Oneworld.org

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer China artikelen
Reisnieuws
Krankzinnige nieuwe attractie geopend. Wie durft?

18 feb 2017, Voel jij je op je gemak op grote hoogte en mag het van jou eigenlijk nóg wel een beetje spannender? Misschien is deze nieuwe attractie in Shanghai dan iets voor jou. Maak je klaar voor niet zomaar een hoogteparcours… Durf jij het aan?

0
Reisnieuws
Schandalig: tien toeristen die zich misdroegen in 2016

27 dec 2016, Te oordelen naar onze reportages - al zeggen we het zelf - en online Reisreporter community kunnen we louter positief zijn over het (bijna) afgelopen jaar. Maar er gebeurden ook minder positieve dingen op reisgebied. Zo haalden een aantal toeriste...

0
Video
Door: Kas Nortier
Wauw! Zo gaat Disneyland resort Shanghai eruitzien!

29 mei 2016, Na Disneyland in de VS en Europa komt er nu ook een Aziatische variant, en waar anders dan in Shanghai. Op de volgende dronebeelden is te zien hoe het nieuwe paradepaardje van de Disneyfamilie er uit komt te zien.

0

Reacties van bezoekers Reageer

joycevs

Door: joycevs • Geplaatst op

Ik ben ook vanalles tegen gekomen in China, zie hier mijn foto's: http://www.flickr.com/photos/joycevs/sets/72157616793663600/

Saya

Door: Saya • Geplaatst op

Nog een voorbeeldje: dit kwam ik tegen op mijn reis door China:


http://www.columbusmagazine.nl/azie_en_midden-oosten/china/reisreporter/fotos/90514.html

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.