Shanghai Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Chinglish-ban in Shanghai

Gepubliceerd: 31 aug 2009
2

'Slip and fall down carefully', 'not to take water after drinking' of 'deformed men toilet': het zijn slechts enkele voorbeelden van borden die je in de straten van China tegen kan komen. Maar misschien niet lang meer...

De autoriteiten in Shanghai willen de borden met verkeerd vertaalde teksten weghebben vóórdat de World Expo volgend jaar van start gaat. Voor de Olypische Spelen was er al een poging gewaagd, zonder veel succes. De regering vindt de borden beschamend en waagt opnieuw een poging.

Berisping

Een speciaal team is ingezet om de borden te signaleren. Eigenaren krijgen een berisping. Maar of dat veel uit zal halen, is maar de vraag. Het is namelijk niet verplicht een verbetering aan te brengen.

Hart ophalen

Voor de liefhebbers van het Clinglish – de veelgebruikte benaming van het kromme Chinese Engels – is er voorlopig dus nog geen reden tot zorg. Hoewel openbare borden waarschijnlijk aangepast zullen worden, kan de toerist zijn hart nog ophalen bij menig particulier bedrijf. Zo blijkt er een restaurant te bestaan dat de vertaalerror van de computer niet begreep en nu 'Translate server error' heet, en een hotel nabij het Hongqiao airport heeft zijn naam verengelst tot het 'Hang You Hotel'....Kijk op Engrish.com voor meer hilarische voorbeelden.


Bron: Oneworld.org

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer China artikelen
Video
Door: Kas Nortier
Wauw! Zo gaat Disneyland resort Shanghai eruitzien!

29 mei 2016, Na Disneyland in de VS en Europa komt er nu ook een Aziatische variant, en waar anders dan in Shanghai. Op de volgende dronebeelden is te zien hoe het nieuwe paradepaardje van de Disneyfamilie er uit komt te zien.

0
Reisnieuws
Door: Kas Nortier
De 8 meest bizarre toeristische attracties ter wereld

26 apr 2016, Heb jij nu ieder kasteeltje of museum wel een beetje gezien en ben je op zoek naar iets interessants? Check dan vooral even de volgende toeristische attracties. Betreden op eigen risico, want sommige zijn niet voor bangeriken.

0
Reisnieuws
Door: Kas Nortier
De Shanghaitoren beklimmen met je blote handen

10 apr 2016, De een zit op voetbal de ander doet aan hockey, maar deze gasten beoefenen wel een heel bijzondere sport. Met blote handen en zonder zekeringen beklimmen zij de hoogste gebouwen ter wereld. Volstrekt illegaal natuurlijk en voor de kijker klamme ha...

0

Reacties van bezoekers Reageer

joycevs

Door: joycevs • Geplaatst op

Ik ben ook vanalles tegen gekomen in China, zie hier mijn foto's: http://www.flickr.com/photos/joycevs/sets/72157616793663600/

Saya

Door: Saya • Geplaatst op

Nog een voorbeeldje: dit kwam ik tegen op mijn reis door China:


http://www.columbusmagazine.nl/azie_en_midden-oosten/china/reisreporter/fotos/90514.html

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.