China

Gelegerd in Xi'an - 2

Roos87 was hier op 2009-10-03 Gepost op: 2010-09-07 0 reacties.
De tweede dag in Xi’an zijn we naar het bekende Terracottaleger gegaan, een leger van duizenden beelden die het graf van keizer Qin Shi Huangdi moest beschermen. Om bij dit leger te komen moesten we wel eerst nog heel veel geduld hebben; er stonden lange rijen mensen bij de bussen, allemaal in de hoop met de volgende bus mee te kunnen. Dit ging gepaard met veel duwen en rennen, waardoor we een half uur later nog niets waren opgeschoten. We kozen er dan ook maar voor om met een andere buslijn mee te gaan, waar het er rustiger aan toe ging. Wel moesten we hier twee uur wachten tot er weer een bus verscheen… Toch was het al deze moeite zeker wel waard, wat indrukwekkend om al deze beelden te zien! Ook het feit dat er 1,5 km. verderop nog een grafheuvel ligt, waar de 48 bijvrouwen en 700.000 arbeiders van de Keizer levend zijn begraven om de locatie van zijn graf geheim te houden, is wel heel bijzonder!

Van de Nationale Feestdag op 1 oktober hebben we niet veel meegekregen, hoewel wij al twee weken lang overal in China posters en vlaggetjes zagen hangen. We hebben deze dag dan ook gewoon besteed aan het bezichtigen van Xi’an. We zijn begonnen in de Moslimwijk met de Grote Moskee, die overigens meer weg had van een Aziatische tempel! Daarna zijn we een wandeling gestart over de stadsmuur, naarmate het donkerder werd gingen er steeds meer lichtjes aan – wat mooi! ’s Avonds hadden we zelfs nog een ereplekje voor het prachtige vuurwerk dat werd afgestoken, vanaf de stadsmuur zag je het veel beter dan wanneer je in het centrum stond! Dat centrum was trouwens ook erg gezellig; overal lichtjes en bandjes die aan het optreden waren…

Na drie dagen Xi’an was het weer tijd om verder te reizen, deze keer richting Tianshui om daar verder te reizen naar de Tibetaanse grens. We zouden met de trein van 10:46 gaan, maar helaas hebben ze hier wat Nederlandse gewoontes overgenomen; vertraging!! En niet zo’n beetje ook, want we hebben zowel 11:25, 11:50, 12:05, 12:20 en 12:35 als vertrektijd voorbij zien komen.. Na zo’n twee uur wachten vertrokken we dan eindelijk om 12:50! In Tianshui aangekomen zijn we meteen ingecheckt in het hotel, dat tegenover het treinstation is gelegen. Bij dit treinstation hebben we ook weer meteen de nieuwe treintickets geboekt, zoals we altijd meteen proberen te doen na aankomst. Na het wachten eigenlijk al zat te zijn, moesten we helaas nog een keer een uur wachten. Chinezen lijken er langer over te doen om een treinticket te boeken dan wij, terwijl wij niet eens Chinees spreken! Ook het weglopen van een loketmedewerkster, omdat ze waarschijnlijk nog pauze moest houden, bevorderd de snelheid van de rij niet echt!

Iets later dan verwacht zijn we gaan eten, nu weer echt Chinees na een paar dagen westers gegeten te hebben! We kwamen terecht in een leuk, klein restaurantje, gerund door vader, moeder en dochter. Ze waren westerse gasten waarschijnlijk niet gewend; er was geen Engelse menukaart of plaatjes om aan te wijzen. Maar met behulp van de zeer vriendelijke eigenaar hebben we toch wat lekkers kunnen uitkiezen en hebben we heerlijk gegeten. Het waren weer zo’n lieve mensen, behulpzaam en goedlachs! Na 15 dagen China kunnen we wel zeggen dat we echt verliefd zijn op dit volk!

Inmiddels is het eerste postpakketje ook alweer onderweg naar huis; we hebben al te veel souvenirs gekocht om ze allemaal in onze tassen mee te sjouwen! Als het goed is komt dat pakketje binnen 20-30 dagen thuis aan, hopelijk gewoon heel en compleet..
0
0

Foto's bij dit blog

Het Terracottaleger
Het Terracottaleger
Voedsel in de moslimwijk
De stadsmuur van Xi'an
Alle blogs van Roos87
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.