Chinese Muur

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Walking on the chinese wall

Chinese Muur,
China


Het gevoel dat we hadden bij het bewandelen van de gote muur was van het volgende liedje : Walking On The Chinese Wall en is de titelsong van Philip Bailey's soloalbum Chinese Wall (1984)
Het nummer is gecomponeerd door Roxanne Seeman en Billie Hughes. Zij ontmoetten elkaar vlak nadat Roxanne terugkeerde van haar reis door China en Billie van zijn reis naar Japan.
Geïnspireerd door het Verre Oosten benaderde Billie Roxanne met de vraag of ze een tekst zou kunnen schijven voor een van zijn nieuwe werken gebaseerd op haar ervaring in China. - Gelegen tussen de boomgaarden en dennen in de bergen ten noorden van Beijing, werd de Grote Muur van China gebouwd en gereconstrueerd bij Mutianyu bij gehouden door nomadische stammen in het noorden. Een korte reis buiten van Beijing, van ongeveer 60km. de Grote Muur van China bij Mutianyu staat als een monument voor zowel de kracht als de zwakte van de Chinese Ming-dynastie (1368-1627) Ontdek, door het aan te raken, en ontdek de geschiedenis van een muur meer dan 300 jaar geleden gebouwd, maar die blijft grotendeels intact zoals het eindeloos slingert over de berg bergranden.