Beijing

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kijk eens hoe sterk ik ben!

Beijing,
China


Ik bracht op 30 september 2014 een bezoek aan het Het Plein van de Hemelse Vrede. Dit was één dag voor de viering van de Nationale dag van de Volksrepubliek China (je weet wel, die dag met al die parades).

Je kon goed merken dat de feestdag nabij was. De beveiliging is zeer hoog en onze dag begon al met de uitdaging om het plein überhaupt te kunnen bereiken. Na een hele tour door Beijing met gesloten metrostations, busritten, veel lopen en bijna twee uur in de rij om op het plein te komen was het dan zover. Ik stond op Het Plein van de Hemelse Vrede!! Ik vond het een bijzonder moment waar ik best naar uitgekeken had.

Wat een gigantisch plein en wat een massa mensen. Ik vind dat je dit echt niet mag missen als je in Beijing bent. Alleen al door de lange geschiedenis van het plein en de grootte ervan. 440.000 vierkante meter waar ruim 1 miljoen mensen kunnen staan.

Op het plein werd een groepje mannen in uniform op de foto gezet. Blijkbaar was het thema van de fotoshoot: 'Kijk eens hoe sterk ik ben!' Ik kon het niet laten ook een plaatje ervan te maken:-).