Beijing

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Beijing image

En alweer terug (helaas).....

Beijing
China
Kokkeeri

En alweer terug (helaas).....

Dat was dan een weekje Beijing. Natuurlijk veel te kort, maar dat wisten we van te voren eigenlijk ook wel. Wat ik wel verrassend vond, was dat het ook heel erg leuk was. Dat klinkt misschien vreemd, maar dat het allemaal mooi en interessant zou worden; uiteraard anders ga je niet.
Maar de assertiviteit, spontaniteit en vrolijkheid, dat was iets wat ik niet direct met China in verband had gebracht. Toch weer de vooroordelen en de gekleurde (=westerse) berichtgeving, die zijn werk doet. Veel en makklelijk contact gehad met de Chinesen, zowel de Beijingers als toeristen. Veel vriendelijk glimlachen en veel op de foto.
Daarnaast natuurlijk alle 'standaard' bezienswaardigheden gedaan. De Muur was schitterend; een beetje mist, nog wat sneeuw en bijna geen andere toeristen. De verschillende tempels; allemaal mooi en interessant en heerlijk rustgevend. De parken; indrukwekkend hoe de oudere Beijingers lekker bezig zijn met sprortief bewegen, pokeren of zingen.
De verboden stad; indrukwekkend en interessant. En Tian'men square; zodra je in de buurt bent, voel je dat dit een historisch belangrijke plek is. Indrukwekkend.
Kortom, een fantastische plek! En dan heb ik het nog niet eens over het eten gehad. Heerlijk en elke keer weer een avontuur. Vooral waar er geen engelse menu's aanwezig waren. En dat zijn toch de leukste / lekkerste ervaringen. Gelukkig hebben ze de foto's nog!

Foto's

e319a.jpg
e319a.jpg
Kokkeeri
69a27.jpg
69a27.jpg
Kokkeeri