Beijing reisblogs

Eten in China'

Backpackgek was er (tot 10 nov 2011) Gepost op 10 nov 112 reacties

Het eten in China is een feest. In iedere straat vult mijn neus zich met heerlijke geuren en ik lijk de hele dag wel honger te hebben. Na het ontbijt kijk ik al uit naar de lunch en na de lunch loopt het water me al in de mond als ik denk aan het diner.

Vooraf lazen we dat China geen vegetarisch paradijs is. Alleen de mensen die zich geen vlees kunnen veroorloven eten vega en de diversiteit zou ver te zoeken zijn. Toch was onze ervaring vanaf het eerst moment in Beijing al heel anders. We genoten van iedere maaltijd, aten supergezond, spotgoedkoop en heel divers. We hadden totaal geen moeite met het vinden van mooie gerechten zonder vlees. Een verademing na het eenvoudige leven in de Transmongolië Express.

Ieder gerecht een verrassing

We kozen eetplekken uit op basis van twee criteria: het moest er niet mooi uitzien, want mooi is immers duur of toeristisch, en er moesten Chinezen zitten. Een straatstalletje of een tentje met Tl-verlichting, harde stoelen en een simpel open keukentje kwam vaak direct in aanmerking. Gewapend met de Rough Guide met de onderstreepte zin “wij eten geen vlees” stapten we naar binnen. We lieten de tekst zien (en werden soms flink uitgelachen of we kregen hele gerechten teruggeschreven, omdat de mensen dachten dat we wel Chinees konden lezen) en lieten ons verrassen.

Aan het begin van de dag aten we bijvoorbeeld Jian Bing: pannenkoekjes met ei, prei en koriander of broodjes gevuld met amandelen.

Voor lunch en diner aten we onder andere noodles in allerlei varianten: breed en smal, met soep en zonder, mild of sterk gekruid.

Ook de dumplings en baozi waren favoriet. De eerste zijn de gevulde gestoomde deegvlapjes en de baozi zijn een soort bapao-achtige gestoomde broodjes. Elk stuk is een cadeautje, want we waren steeds benieuwd wat we aan de binnenkant zouden vinden. Denk aan pittige boontjes, hete tofu, zoete pompoen, rijst met knoflook, prei en koriander. De frisse tofusalade met knapperige groenten – broccoli, taugé, prei, bleekselderij en Chinese kool – was een heel gezond bijgerecht.

Het leven met stokjes is een feest en Azië smaakt naar meer!

Backpackgek Positie 26860 (0 p.) Lid sinds 07-06-2011 Foto's en tips: 0 Blogs: 7 Fans: 2

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Knapperige groente
blogfoto nr. 2
Hete noodles
blogfoto nr. 3
Een fijn ontbijt
blogfoto nr. 4
Heet, heter, heetst: spicy tofu
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Welkom in het echte Azië
2 1
Gepost op 09 november
China Beijing
Het leven in de Transmongolië Express
2 0
Gepost op 08 november
Rusland Siberie
Mérida: de markt, guacamole en salsa op straat
3 1
Gepost op 07 juli
Mexico Merida

Reacties bij deze blog

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Wij hebben exact dezelfde ervaring als vegetariër: heerlijk voedsel voor weinig geld. Leuk geschreven blog!

schenkel

Door: schenkel • Geplaatst op

Ben het helemaal met je eens.Net terug uit China en Tibet en overal geweldig lekker gegeten met en zonder vlees!!!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.