Beijing

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Beijing image

mijn handen plakken

Beijing
China
Travelbabe

mijn handen plakken

Ni hao!
Daar ben ik weer!
Ik zal proberen wat meer structuur in deze blog te doen!
Vandaag dus eindelijk mijn tour achter de rug!
En het ging op zich aardig, maar helaas wist ik niet genoeg te vertellen en vond ik het ook zo warm dat ik er gewoon niet bij was met mijn gedachten; en dat kan natuurlijk niet voor een tourmanager.
Ik denk dat als ik beter in Nederland had voorbereid en meer puntgewijs voor mezelf had opgeschreven dan was het veel beter gegaan!
Maar eerst ff wat ik dus weer allemaal heb gedaan vandaag:
- het graf van Mao Zedong bezocht. Het leek wel of we echt naar een opbaring gingen van iemand die je goed had gekend- toen mijn oma dood ging had ik haar ook zo gezien- en er ging een kindje huilen. Het was dus net alsof ik naar een begrafenis was gegaan. Ik kreeg er beetje kriebels van. Dat gezinnetje werd ook terug gestuurd..want je moest dus stil zijn daar binnen.
- een lezing gehad van Monique een vrouw die we al hadden ontmoet bij een andere tour. Deze Monique heeft hier een talenschool voor Nederlands om Chinees te leren. Zij heeft ook bij City Mondial gewerkt. Ik heb de lezing opgenomen en je kan het goed verstaan dus dat is super cool.
- 's middags; onze tour
- eerst wat eten in een restaurant en per persoon voor 22 juan gegeten!
- daarna Lama tempel
- toen het Bird's nest! heel gave foto gemaakt met z'n allen en de vlag!

Ik ga denk ik ook terug naar de Lama tempel. Het is er zo mooi en sereen en er komen ook vele jonge Chinezen...
Er is elke ochtend of een paar keer week, dat moet ik nog weer uitzoeken, om 9 uur een ritueel. Dan gaan de monniken die er nog leven en wonen, zingen, bidden enzovoorts. En ik ga denk ik stiekem foto's maken. Hoewel we wel een klein cd rommetje kregen waar ze waarschijnlijk wel allemaal opstaan, maar ik krijg die hier niet geopend...op hoop van zegen dan maar.
Ik heb mijn treinticket gekocht!! Zondag 28 juni rond 22 uur ga ik met de soft sleeper naar Shanghai reizen. Het schijnt een hele ervaring te zijn. Het koste me maar 770 juan en dan ben ik dus binnen 10 uur in Shanghai...En dat schijnt ook heel leuk te zijn, dan kan ik keer naar strandjes gaan en lekker shoppen:)
Als iemand daar nog iemand kent die er woont?
ik zoek wel ff denk ik:)

Maar goed nog ff over gisteren; want toen was ik dus te gestresst om over die dag te vertellen.
We zijn relax met z n 5en naar de VERBODEN (niet verborgen mam) STAD gegaan!! Is pas sinds 1925 open voor publiek, dus best wel bijzonder om er gewoon binnen te kunnen kijken. Het is ook gewoon kei druk daar altijd. We hebben echt mooie foto s gemaakt en daarna ben ik nog met de metro geweest! Zo gaaf! Ik ga echt nog meer keren! Ook naar het Aqua Centre, daar hebben ze een zwembad binnen!!
En daarna nog een eerste massage gehad.
En alvast leuke gifts gekocht...Maar ja had beter de tour beter kennen voorbereiden; haha.
O er is zoveel te vertellen!!
Maar goed het is leuk om dan ff zo'n bericht te doen.
We hebben dus ook de Food market ontdekt.Daar heb ik mijn eerste sprinkhaan op stokkie op! Het was helemaal niet vies, zelfs beetje zoet. Krijg er nu weer honger van;) En verder heb ik nog geen kat of hond op hoor. Haha. Je kan hier vaak ook via plaatjes bestellen dus dan zie je wat je besteld. En bij andere kleine restaurantjes kijk je gewoon wat de andere nemen en dan wijs je dat aan en dan neem je dat ook. Haha. Heel handig. En ik heb weer nieuwe woordjes: FAPJOU dat is bonnetje. Heel handig! Het klinkt beetje als Fop jou! alsof je gefopt wordt. Bedankt Goof!
Ik vind t boeren en rochelen toch minder erg als ik dacht. Het valt me niet altijd op en t wordt echt minder gedaan als ik dacht. Maar ja ze doen het wel.. haha.
Pff ik ga denk toch wat eten, want mijn maag knort te erg.
Dag allemaal!
Hoop weer veel leuke lieve berichtjes te krijgen:) altijd leuk!

Dag dag KUS!!!

Foto's

f014b.jpg
f014b.jpg
Travelbabe
cd266.jpg
cd266.jpg
Travelbabe
cd266.jpg
cd266.jpg
Travelbabe