China Artikelen & Blogs

Reisnieuws

China verbiedt sexy barmeisjes

Gepubliceerd: 04 jul 2008
0

Barpersoneel in China mag vanaf oktober niet meer te bloot gekleed gaan. De Chinese regering wil dat uitgaansgelegenheden gaan toezien op de kleding van het personeel. Ook moeten de privé-ruimtes in de horeca ramen krijgen. China wil zo drugsgebruik en prostitutie aanpakken.

De regels zijn gepubliceerd op de website van het Ministerie van Openbare Veiligheid. Discotheken, karaokebars en andere uitgaansgelegenheden in China hebben vaak prive-ruimtes te huur. Ze zijn favoriet onder zakenmensen die hier hun gasten vermaken. Dat gebeurt soms met prostituees, wat verboden is in China.

Transparant
De Chinese horeca moet van de regering ramen of transparante schermen gaan plaatsen tussen deze privé-ruimtes, zodat 'de consument de hele ruimte kan overzien.' De ramen en transparante delen van de ruimtes mogen niet worden belemmerd.

Smaakvol gekleed
Ook het personeel wordt bij de nieuwe regels betrokken. 'Het personeel moet smaakvol gekleed zijn, dus niet te bloot', zo schrijven de regels voor. Daarnaast moeten discotheken verplicht cameratoezicht en beveiligers gaan inzetten.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer China artikelen
Reisnieuws
15 etiquetteblunders op reis en hoe je ze voorkomt

03 mei 2017, In sommige landen is slurpen de normaalste zaak van de wereld. Maar brood in je soep dopen ho maar! Het moge duidelijk zijn, etiquetteregels verschillen behoorlijk per land. Met deze traditionele tips ga je op tussen de locals. Al zien ze onze ove...

0
Reisnieuws
Chinese metro loopt dwars door flatgebouw. Lekker makkelijk!

23 apr 2017, Vanuit je bed de metro inrollen. In China kan het. Daar werd een metrostation in (!) een flat gebouwd. De bewoners hoeven dus niet zelf naar de metro, maar de metro komt naar hen! Bekijk hier de beelden van dit gekke tafereel.

1
Reisnieuws
Panda-gekte: Chinese panda’s eindelijk in Nederland!

13 apr 2017, In Ouwehands Dierenpark Rhenen kijken ze al ontzettend lang uit naar de komst van de Chinese panda’s Wu Weng en Xing Ya. Gisteren was het dan eindelijk zo ver. China leent de panda’s uit voor een periode van vijftien jaar. Maar waarom toch die...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.