China Artikelen & Blogs

Reisnieuws

China verbiedt sexy barmeisjes

Gepubliceerd: 04 jul 2008
0

Barpersoneel in China mag vanaf oktober niet meer te bloot gekleed gaan. De Chinese regering wil dat uitgaansgelegenheden gaan toezien op de kleding van het personeel. Ook moeten de privé-ruimtes in de horeca ramen krijgen. China wil zo drugsgebruik en prostitutie aanpakken.

De regels zijn gepubliceerd op de website van het Ministerie van Openbare Veiligheid. Discotheken, karaokebars en andere uitgaansgelegenheden in China hebben vaak prive-ruimtes te huur. Ze zijn favoriet onder zakenmensen die hier hun gasten vermaken. Dat gebeurt soms met prostituees, wat verboden is in China.

Transparant
De Chinese horeca moet van de regering ramen of transparante schermen gaan plaatsen tussen deze privé-ruimtes, zodat 'de consument de hele ruimte kan overzien.' De ramen en transparante delen van de ruimtes mogen niet worden belemmerd.

Smaakvol gekleed
Ook het personeel wordt bij de nieuwe regels betrokken. 'Het personeel moet smaakvol gekleed zijn, dus niet te bloot', zo schrijven de regels voor. Daarnaast moeten discotheken verplicht cameratoezicht en beveiligers gaan inzetten.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer China artikelen
Goedkoop reizen
Door: Noor Dekker
Opgelet: Dit zijn de duurste steden ter wereld

03 okt 2016, Dacht je dat het leven in Nederland al best prijzig was? Dan heb je het mis! Elk jaar maakt de Economist Intelligence Unit een lijstje van de duurste steden om te wonen. Daarbij kijken ze onder andere naar voedselkosten en huurprijzen, maar ook na...

0
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
Bizar: Chinese holbewoners

22 sep 2016, Deze nederzetting bevindt zich misschien wel op een van de bijzonderste plekken ter wereld. De honderd inwoners van Zhongdong Miao Village weigerden woningen van de Chinese overheid en bouwden op 1800 meter hoogte hun eigen huisjes op een wel heel...

0
Video
Deze bus vliegt over auto’s heen!

18 sep 2016, Wie ergert zich er niet aan: je probeert met de maximumsnelheid over de snelweg te gaan, rijdt er weer een bus voor je die niet zo hard mag. Inhalen dan maar, er zit niets anders op. In China hebben ze daar wat op bedacht! Bekijk het hier!

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.