China Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Met broekzaktolk naar China

Gepubliceerd: 17 apr 2008
0

Uit een enquête van VNC Asia Travel blijkt dat de Chinese taal veel mensen afschrikt om naar China te gaan. De 'broekzaktolk' moet daar voorgoed een einde aan maken. Reizigers hebben zo altijd taaladvies bij de hand.

Als we een woordje Chinees willen spreken, dan komen we vaak niet verder dan de gerechten van de afhaalchinees. Chinees is een moeilijke taal om te leren en de meeste Chinezen spreken slecht Engels. Daarom biedt VNC Asia Travel haar reizigers de broekzaktolk aan, een sprekend zakwoordenboekje voor op de mobiele telefoon.

Sprekend zakwoordenboek
De broekzaktolk is ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf XS2TheWorld. Je hebt keus uit ruim driehonderd Engelse standaardzinnen, verdeeld over categorieën als 'transport', 'dokter' en 'hotel.' Via de mobiele telefoon zijn de zinnen te beluisteren. De tekst wordt fonetisch weergegeven zodat je als reiziger een sterk staaltje Chinees kunt loslaten op de lokale bevolking. Er zijn geen belkosten verbonden aan het gebruik van het programma.

De broekzaktolk is niet alleen in het Chinees, maar ook in het Japans, Vietnamees, Thais en Russisch te krijgen. Voor meer informatie over de broekzaktolk, klik hier.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer China artikelen
Goedkoop reizen
Door: Noor Dekker
Opgelet: Dit zijn de duurste steden ter wereld

03 okt 2016, Dacht je dat het leven in Nederland al best prijzig was? Dan heb je het mis! Elk jaar maakt de Economist Intelligence Unit een lijstje van de duurste steden om te wonen. Daarbij kijken ze onder andere naar voedselkosten en huurprijzen, maar ook na...

0
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
Bizar: Chinese holbewoners

22 sep 2016, Deze nederzetting bevindt zich misschien wel op een van de bijzonderste plekken ter wereld. De honderd inwoners van Zhongdong Miao Village weigerden woningen van de Chinese overheid en bouwden op 1800 meter hoogte hun eigen huisjes op een wel heel...

0
Video
Deze bus vliegt over auto’s heen!

18 sep 2016, Wie ergert zich er niet aan: je probeert met de maximumsnelheid over de snelweg te gaan, rijdt er weer een bus voor je die niet zo hard mag. Inhalen dan maar, er zit niets anders op. In China hebben ze daar wat op bedacht! Bekijk het hier!

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.