China Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Met broekzaktolk naar China

Gepubliceerd: 17 apr 2008
0

Uit een enquête van VNC Asia Travel blijkt dat de Chinese taal veel mensen afschrikt om naar China te gaan. De 'broekzaktolk' moet daar voorgoed een einde aan maken. Reizigers hebben zo altijd taaladvies bij de hand.

Als we een woordje Chinees willen spreken, dan komen we vaak niet verder dan de gerechten van de afhaalchinees. Chinees is een moeilijke taal om te leren en de meeste Chinezen spreken slecht Engels. Daarom biedt VNC Asia Travel haar reizigers de broekzaktolk aan, een sprekend zakwoordenboekje voor op de mobiele telefoon.

Sprekend zakwoordenboek
De broekzaktolk is ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf XS2TheWorld. Je hebt keus uit ruim driehonderd Engelse standaardzinnen, verdeeld over categorieën als 'transport', 'dokter' en 'hotel.' Via de mobiele telefoon zijn de zinnen te beluisteren. De tekst wordt fonetisch weergegeven zodat je als reiziger een sterk staaltje Chinees kunt loslaten op de lokale bevolking. Er zijn geen belkosten verbonden aan het gebruik van het programma.

De broekzaktolk is niet alleen in het Chinees, maar ook in het Japans, Vietnamees, Thais en Russisch te krijgen. Voor meer informatie over de broekzaktolk, klik hier.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer China artikelen
Reisnieuws
Krankzinnige nieuwe attractie geopend. Wie durft?

18 feb 2017, Voel jij je op je gemak op grote hoogte en mag het van jou eigenlijk nóg wel een beetje spannender? Misschien is deze nieuwe attractie in Shanghai dan iets voor jou. Maak je klaar voor niet zomaar een hoogteparcours… Durf jij het aan?

0
Reisnieuws
Dit zijn de meest vredelievende landen van 2016!

13 feb 2017, Tja, succesvol... Welke landen zijn nu echt succesvol? Misschien een Duitsland, Australië of Japan? Mis! De landen die in 2016 de grootste groei doormaakten zullen je behoorlijk verrassen.

1
Reisnieuws
Droom weg bij deze felblauwe meren en baaien

02 feb 2017, Wat is het toch aan de kleur blauw in water, van azuur tot donker, dat ons reizigers zo aantrekt? Is het de associatie met verre oorden? In dat geval weten wij zeker dat deze zes meren en baaien je in vervoering zullen brengen.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.