China Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Met broekzaktolk naar China

Gepubliceerd: 17 apr 2008
0

Uit een enquête van VNC Asia Travel blijkt dat de Chinese taal veel mensen afschrikt om naar China te gaan. De 'broekzaktolk' moet daar voorgoed een einde aan maken. Reizigers hebben zo altijd taaladvies bij de hand.

Als we een woordje Chinees willen spreken, dan komen we vaak niet verder dan de gerechten van de afhaalchinees. Chinees is een moeilijke taal om te leren en de meeste Chinezen spreken slecht Engels. Daarom biedt VNC Asia Travel haar reizigers de broekzaktolk aan, een sprekend zakwoordenboekje voor op de mobiele telefoon.

Sprekend zakwoordenboek
De broekzaktolk is ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf XS2TheWorld. Je hebt keus uit ruim driehonderd Engelse standaardzinnen, verdeeld over categorieën als 'transport', 'dokter' en 'hotel.' Via de mobiele telefoon zijn de zinnen te beluisteren. De tekst wordt fonetisch weergegeven zodat je als reiziger een sterk staaltje Chinees kunt loslaten op de lokale bevolking. Er zijn geen belkosten verbonden aan het gebruik van het programma.

De broekzaktolk is niet alleen in het Chinees, maar ook in het Japans, Vietnamees, Thais en Russisch te krijgen. Voor meer informatie over de broekzaktolk, klik hier.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer China artikelen
Reisnieuws
15 etiquetteblunders op reis en hoe je ze voorkomt

03 mei 2017, In sommige landen is slurpen de normaalste zaak van de wereld. Maar brood in je soep dopen ho maar! Het moge duidelijk zijn, etiquetteregels verschillen behoorlijk per land. Met deze traditionele tips ga je op tussen de locals. Al zien ze onze ove...

0
Reisnieuws
Chinese metro loopt dwars door flatgebouw. Lekker makkelijk!

23 apr 2017, Vanuit je bed de metro inrollen. In China kan het. Daar werd een metrostation in (!) een flat gebouwd. De bewoners hoeven dus niet zelf naar de metro, maar de metro komt naar hen! Bekijk hier de beelden van dit gekke tafereel.

1
Reisnieuws
Panda-gekte: Chinese panda’s eindelijk in Nederland!

13 apr 2017, In Ouwehands Dierenpark Rhenen kijken ze al ontzettend lang uit naar de komst van de Chinese panda’s Wu Weng en Xing Ya. Gisteren was het dan eindelijk zo ver. China leent de panda’s uit voor een periode van vijftien jaar. Maar waarom toch die...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.