China Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Record voor wereldtentoonstelling

Gepubliceerd: 16 okt 2007
0

De wereldtentoonstelling in Shanghai trekt een recordaantal deelnemers. Momenteel hebben 172 landen zich aangemeld voor deze expo in 2010, waaronder Nederland.

Het vorige record haalde Hannover in 2000 toen er 155 landen meededen. De tentoonstelling in Shanghai heeft als thema ‘Better City, Better Life’ waarbij recycling, duurzame ontwikkeling en groene technologie centraal staan. Er wordt nu al hard gewerkt om van Shanghai de schoonste en meest internationaal georiënteerde metropool van China te maken.

China is op het moment de plek waar je moet zijn. De groeiende economie heeft een enorme aantrekkingskracht op het zakenleven. Daarnaast vinden er ook steeds meer evenementen plaats. Was Beijing vorig jaar nog het toneel voor het WK voetbal, volgend jaar vinden er de Olympische Spelen plaats. In 2010 denkt China 70 miljoen bezoekers te trekken met de wereldtentoonstelling in Shanghai.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer China artikelen
Reisnieuws
15 etiquetteblunders op reis en hoe je ze voorkomt

03 mei 2017, In sommige landen is slurpen de normaalste zaak van de wereld. Maar brood in je soep dopen ho maar! Het moge duidelijk zijn, etiquetteregels verschillen behoorlijk per land. Met deze traditionele tips ga je op tussen de locals. Al zien ze onze ove...

0
Reisnieuws
Chinese metro loopt dwars door flatgebouw. Lekker makkelijk!

23 apr 2017, Vanuit je bed de metro inrollen. In China kan het. Daar werd een metrostation in (!) een flat gebouwd. De bewoners hoeven dus niet zelf naar de metro, maar de metro komt naar hen! Bekijk hier de beelden van dit gekke tafereel.

1
Reisnieuws
Panda-gekte: Chinese panda’s eindelijk in Nederland!

13 apr 2017, In Ouwehands Dierenpark Rhenen kijken ze al ontzettend lang uit naar de komst van de Chinese panda’s Wu Weng en Xing Ya. Gisteren was het dan eindelijk zo ver. China leent de panda’s uit voor een periode van vijftien jaar. Maar waarom toch die...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.