China Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Record voor wereldtentoonstelling

Gepubliceerd: 16 okt 2007
0

De wereldtentoonstelling in Shanghai trekt een recordaantal deelnemers. Momenteel hebben 172 landen zich aangemeld voor deze expo in 2010, waaronder Nederland.

Het vorige record haalde Hannover in 2000 toen er 155 landen meededen. De tentoonstelling in Shanghai heeft als thema ‘Better City, Better Life’ waarbij recycling, duurzame ontwikkeling en groene technologie centraal staan. Er wordt nu al hard gewerkt om van Shanghai de schoonste en meest internationaal georiënteerde metropool van China te maken.

China is op het moment de plek waar je moet zijn. De groeiende economie heeft een enorme aantrekkingskracht op het zakenleven. Daarnaast vinden er ook steeds meer evenementen plaats. Was Beijing vorig jaar nog het toneel voor het WK voetbal, volgend jaar vinden er de Olympische Spelen plaats. In 2010 denkt China 70 miljoen bezoekers te trekken met de wereldtentoonstelling in Shanghai.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer China artikelen
Goedkoop reizen
Door: Noor Dekker
Opgelet: Dit zijn de duurste steden ter wereld

03 okt 2016, Dacht je dat het leven in Nederland al best prijzig was? Dan heb je het mis! Elk jaar maakt de Economist Intelligence Unit een lijstje van de duurste steden om te wonen. Daarbij kijken ze onder andere naar voedselkosten en huurprijzen, maar ook na...

0
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
Bizar: Chinese holbewoners

22 sep 2016, Deze nederzetting bevindt zich misschien wel op een van de bijzonderste plekken ter wereld. De honderd inwoners van Zhongdong Miao Village weigerden woningen van de Chinese overheid en bouwden op 1800 meter hoogte hun eigen huisjes op een wel heel...

0
Video
Deze bus vliegt over auto’s heen!

18 sep 2016, Wie ergert zich er niet aan: je probeert met de maximumsnelheid over de snelweg te gaan, rijdt er weer een bus voor je die niet zo hard mag. Inhalen dan maar, er zit niets anders op. In China hebben ze daar wat op bedacht! Bekijk het hier!

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.