China Artikelen & Blogs

Reisnieuws

10 x de onzichtbare Chinees

Gepubliceerd: 07 jun 2011
2

Een menselijke kameleon of gewoon een knap staaltje vingerverf? Liu Bolin staat bekend als de 'onzichtbare Chinees' door zijn talent zijn lichaam te gebruiken als kunstobject. Zo smelt hij samen met zijn omgeving. Columbus ging op zoek naar 10 fantastische foto's met de 'onzichtbare Chinees' als hoofdonderwerp.De inmiddels 37-jarige Liu Bolin uit Shandong, China, begon met zijn kunstwerken toen hij zich buitengesloten voelde uit de maatschappij. 'Ik heb de donkere kant van de samenleving, zonder sociale relaties ervaren en had vaak het gevoel dat niemand om me gaf', vertelt Bolin aan The Telegraph. Daarnaast zijn enkele van zijn foto's bedoeld als protest tegen de Chinese regering, omdat die in 2005 zijn kunstatelier sloot. Toch ziet Bolin zijn kunstwerken als meer dan alleen een protest: 'Voor mij is hetgeen je niet ziet in een foto net datgene wat het hele verhaal vertelt'.

Het kost Bolin gemiddeld zo'n tien uur aan voorbereiding om ervoor te zorgen dat hij totaal opgaat in de omgeving. Vaak merken zelfs omstanders hem niet op, totdat hij beweegt. Hoewel hij nog steeds problemen ondervindt met de Chinese overheid, wordt zijn kunst op internationaal niveau geroemd. Let op: dit is geen trucage en er is geen Photoshop aan te pas gekomen!

Al eerder, in 2009, besteedden we aandacht aan 'de onzichtbare Chinees'. Liu Bolin maakte met zijn kunst een enorme indruk op de redactie, waardoor we nu zijn nieuwste ontwerpen onder de aandacht besloten te brengen.Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Meer China artikelen
Reisnieuws
Krankzinnige nieuwe attractie geopend. Wie durft?

18 feb 2017, Voel jij je op je gemak op grote hoogte en mag het van jou eigenlijk nóg wel een beetje spannender? Misschien is deze nieuwe attractie in Shanghai dan iets voor jou. Maak je klaar voor niet zomaar een hoogteparcours… Durf jij het aan?

0
Reisnieuws
Dit zijn de meest vredelievende landen van 2016!

13 feb 2017, Tja, succesvol... Welke landen zijn nu echt succesvol? Misschien een Duitsland, Australië of Japan? Mis! De landen die in 2016 de grootste groei doormaakten zullen je behoorlijk verrassen.

1
Reisnieuws
Droom weg bij deze felblauwe meren en baaien

02 feb 2017, Wat is het toch aan de kleur blauw in water, van azuur tot donker, dat ons reizigers zo aantrekt? Is het de associatie met verre oorden? In dat geval weten wij zeker dat deze zes meren en baaien je in vervoering zullen brengen.

0

Reacties van bezoekers Reageer

maranopreis

Door: maranopreis • Geplaatst op

Heel bijzonder, een aanverwante vorm van "camouflage"kunst was laatst te zien in een danswedstrijd op TV.

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Heel bijzonder! Leuk dat jullie dit laten zien

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.