China Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Nieuwe bus rijdt over file heen

Gepubliceerd: 12 aug 2010
0

De rijken der aarde kunnen binnenkort hun vliegende auto pakken om files ter vermijden. In de toekomst zullen de mensen die met openbaar vervoer reizen echter ook geen last meer hoeven te hebben van files.


Het Chinese bedrijf Shenzhen Hashi Future Parking Equipment heeft het plan opgevat om een bus te produceren die niet alleen over de weg, maar ook over auto's heen rijdt. Op deze manier kunnen forenzen de files op de snelweg vermijden. Ze moeten echter wel genoegen nemen met een rustig tempo. De bus kan niet sneller dan 60 kilometer per uur.

De werking

De bus, die zes meter breed is en een hoogte heeft van vier meter, zal rijden op twee meter hoge pijlers met kleine wieltjes. Hierdoor kan het over andere vervoermiddelen heen rijden. Vrachtwagens hoger dan twee meter zullen echter gestremd worden. Deze zullen op afstand gehouden worden door de ultrasone golven die de bus verzendt. De ruim twaalfhonderd passagiers waaraan de bus plaats biedt, kunnen instappen via een verhoogd platform.

Milieuvriendelijk

Omdat de bus volgens de fabrikant het aantal files met 30% kan verminderen, is het een zeer milieuvriendelijk vervoermiddel. Daarnaast zal de bus ook de jaarlijkse CO2-uitstoot in China met 2640 ton verminderen, omdat de bus deels rijdt op zonne-energie.

Tests

Binnenkort zullen in China de eerste tests met de bus plaats vinden. Hiervoor zal een 185 kilometer lange weg gebruikt worden. De ontwikkeling van het vervoermiddel en de speciale veertig kilometer lange weg kost zo'n 57 miljoen euro. Dit klinkt als veel geld, maar het bedrag is slechts 10% van wat het kost om een soortgelijke snelweg aan te leggen. Mocht de bus een succes zijn, dan bestaat de kans dat ook wij er in de toekomst gebruik zullen maken.

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer China artikelen
Reisnieuws
Krankzinnige nieuwe attractie geopend. Wie durft?

18 feb 2017, Voel jij je op je gemak op grote hoogte en mag het van jou eigenlijk nóg wel een beetje spannender? Misschien is deze nieuwe attractie in Shanghai dan iets voor jou. Maak je klaar voor niet zomaar een hoogteparcours… Durf jij het aan?

0
Reisnieuws
De meest vredelievende landen van 2016. Goed bezig!

13 feb 2017, Tja, succesvol... Welke landen zijn nu echt succesvol? Misschien een Duitsland, Australië of Japan? Mis! De landen die in 2016 de grootste groei doormaakten zullen je behoorlijk verrassen.

1
Reisnieuws
Droom weg bij deze felblauwe meren en baaien

02 feb 2017, Wat is het toch aan de kleur blauw in water, van azuur tot donker, dat ons reizigers zo aantrekt? Is het de associatie met verre oorden? In dat geval weten wij zeker dat deze zes meren en baaien je in vervoering zullen brengen.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.