China Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Snelweg naar Mt. Everest

Gepubliceerd: 09 jul 2007
1

Over een paar maanden wordt het weer een stukje makkelijker om de Mount Everest te beklimmen. Als het allemaal mee zit kun je dan over een geasfalteerde weg aan de Tibetaanse kant van de berg naar het Everest Base Camp op 5200 meter hoogte lopen... of rijden natuurlijk.

China is al begonnen met het asfalteren van de 108 kilometer lange weg. Het project dat vijftien miljoen euro gaat kosten, wordt onder andere uitgevoerd om het dragen van het olympisch vuur naar de top van de Mount Everest te vergemakkelijken tijdens de Olympische Spelen in 2008. Daarnaast moet het de belangrijkste route voor bergbeklimmers en wandelaars worden.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer China artikelen
Reisnieuws
15 etiquetteblunders op reis en hoe je ze voorkomt

03 mei 2017, In sommige landen is slurpen de normaalste zaak van de wereld. Maar brood in je soep dopen ho maar! Het moge duidelijk zijn, etiquetteregels verschillen behoorlijk per land. Met deze traditionele tips ga je op tussen de locals. Al zien ze onze ove...

0
Reisnieuws
Chinese metro loopt dwars door flatgebouw. Lekker makkelijk!

23 apr 2017, Vanuit je bed de metro inrollen. In China kan het. Daar werd een metrostation in (!) een flat gebouwd. De bewoners hoeven dus niet zelf naar de metro, maar de metro komt naar hen! Bekijk hier de beelden van dit gekke tafereel.

1
Reisnieuws
Panda-gekte: Chinese panda’s eindelijk in Nederland!

13 apr 2017, In Ouwehands Dierenpark Rhenen kijken ze al ontzettend lang uit naar de komst van de Chinese panda’s Wu Weng en Xing Ya. Gisteren was het dan eindelijk zo ver. China leent de panda’s uit voor een periode van vijftien jaar. Maar waarom toch die...

0

Reacties van bezoekers Reageer

Specie

Door: Specie • Geplaatst op

Ze zouden de aarde nog opblazen als ze er geld mee konden verdienen. Blijft er dan echt niks meer echt??! :.-(

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.