China Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Snelweg naar Mt. Everest

Gepubliceerd: 09 jul 2007
1

Over een paar maanden wordt het weer een stukje makkelijker om de Mount Everest te beklimmen. Als het allemaal mee zit kun je dan over een geasfalteerde weg aan de Tibetaanse kant van de berg naar het Everest Base Camp op 5200 meter hoogte lopen... of rijden natuurlijk.

China is al begonnen met het asfalteren van de 108 kilometer lange weg. Het project dat vijftien miljoen euro gaat kosten, wordt onder andere uitgevoerd om het dragen van het olympisch vuur naar de top van de Mount Everest te vergemakkelijken tijdens de Olympische Spelen in 2008. Daarnaast moet het de belangrijkste route voor bergbeklimmers en wandelaars worden.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer China artikelen
Reisnieuws
Krankzinnige nieuwe attractie geopend. Wie durft?

18 feb 2017, Voel jij je op je gemak op grote hoogte en mag het van jou eigenlijk nóg wel een beetje spannender? Misschien is deze nieuwe attractie in Shanghai dan iets voor jou. Maak je klaar voor niet zomaar een hoogteparcours… Durf jij het aan?

0
Reisnieuws
Dit zijn de meest vredelievende landen van 2016!

13 feb 2017, Tja, succesvol... Welke landen zijn nu echt succesvol? Misschien een Duitsland, Australië of Japan? Mis! De landen die in 2016 de grootste groei doormaakten zullen je behoorlijk verrassen.

1
Reisnieuws
Droom weg bij deze felblauwe meren en baaien

02 feb 2017, Wat is het toch aan de kleur blauw in water, van azuur tot donker, dat ons reizigers zo aantrekt? Is het de associatie met verre oorden? In dat geval weten wij zeker dat deze zes meren en baaien je in vervoering zullen brengen.

0

Reacties van bezoekers Reageer

Specie

Door: Specie • Geplaatst op

Ze zouden de aarde nog opblazen als ze er geld mee konden verdienen. Blijft er dan echt niks meer echt??! :.-(

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.