China Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Snelweg naar Mt. Everest

Gepubliceerd: 09 jul 2007
1

Over een paar maanden wordt het weer een stukje makkelijker om de Mount Everest te beklimmen. Als het allemaal mee zit kun je dan over een geasfalteerde weg aan de Tibetaanse kant van de berg naar het Everest Base Camp op 5200 meter hoogte lopen... of rijden natuurlijk.

China is al begonnen met het asfalteren van de 108 kilometer lange weg. Het project dat vijftien miljoen euro gaat kosten, wordt onder andere uitgevoerd om het dragen van het olympisch vuur naar de top van de Mount Everest te vergemakkelijken tijdens de Olympische Spelen in 2008. Daarnaast moet het de belangrijkste route voor bergbeklimmers en wandelaars worden.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer China artikelen
Goedkoop reizen
Door: Noor Dekker
Opgelet: Dit zijn de duurste steden ter wereld

03 okt 2016, Dacht je dat het leven in Nederland al best prijzig was? Dan heb je het mis! Elk jaar maakt de Economist Intelligence Unit een lijstje van de duurste steden om te wonen. Daarbij kijken ze onder andere naar voedselkosten en huurprijzen, maar ook na...

0
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
Bizar: Chinese holbewoners

22 sep 2016, Deze nederzetting bevindt zich misschien wel op een van de bijzonderste plekken ter wereld. De honderd inwoners van Zhongdong Miao Village weigerden woningen van de Chinese overheid en bouwden op 1800 meter hoogte hun eigen huisjes op een wel heel...

0
Video
Deze bus vliegt over auto’s heen!

18 sep 2016, Wie ergert zich er niet aan: je probeert met de maximumsnelheid over de snelweg te gaan, rijdt er weer een bus voor je die niet zo hard mag. Inhalen dan maar, er zit niets anders op. In China hebben ze daar wat op bedacht! Bekijk het hier!

0

Reacties van bezoekers Reageer

Specie

Door: Specie • Geplaatst op

Ze zouden de aarde nog opblazen als ze er geld mee konden verdienen. Blijft er dan echt niks meer echt??! :.-(

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.