China Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Ophef om skatende monnik

Gepubliceerd: 24 jan 2010
0

Als monnik hoor je de hele dag sereen met de benen over elkaar heen gevouwen te bidden, toch? Dat is in ieder geval wel het beeld wat veel mensen van deze godsdienaren hebben. In China is daardoor grote ophef ontstaan over een monnik op een skateboard.

Een bezoeker van de Emei Mountain Temple in China maakte onlangs een foto van een boeddhistische monnik, die tegen alle verwachting in geen godsdienst aan het bedrijven was, maar zich vermaakte door rondjes te rijden op, jawel, een skateboard.Rust

De sportieve uitlatingen van deze Chinees vielen niet in goede aarde bij het grote publiek, zo bleek toen de fotograaf de foto op internet publiceerde. Bezoekers reageerden ontzet: 'Monniken horen zich bezig te houden met hun geloof, in alle rust. Skateboarden druist in tegen alles waar het boeddhisme voor staat', aldus één van de reacties.

Geen benul

Een woordvoerder van de tempel is het niet eens met alle kritiek. 'De buitenwereld heeft geen benul van het leven van de moderne monnik. Mensen hebben een vastomlijnd beeld door televisie en film, waarbij monniken de hele dag bidden, zonder motivatie of verlangen'.

Onderdeel

Maar naast bidden, doet de hedendaagse monnik veel meer, benadrukt de woordvoerder. 'De godsdienaren van vandaag spelen badminton en tafeltennis en skateboarden in hun vrije tijd. Ze gebruiken zelfs internet en de mobiele telefoon om boeddhisme te verspreiden. Dit druist helemaal niet in tegen het geloof, het is een onderdeel van de boeddhistische geest.

Tempel

De Emei tempel in Sichuan ligt op Mount Emei, de hoogste van de vier boeddhistische bergen in China. Het is de eerste boeddhistische tempel van het land.


Met dank aan: grietbuis.reisreporter.nl


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer China artikelen
Goedkoop reizen
Door: Noor Dekker
Opgelet: Dit zijn de duurste steden ter wereld

03 okt 2016, Dacht je dat het leven in Nederland al best prijzig was? Dan heb je het mis! Elk jaar maakt de Economist Intelligence Unit een lijstje van de duurste steden om te wonen. Daarbij kijken ze onder andere naar voedselkosten en huurprijzen, maar ook na...

0
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
Bizar: Chinese holbewoners

22 sep 2016, Deze nederzetting bevindt zich misschien wel op een van de bijzonderste plekken ter wereld. De honderd inwoners van Zhongdong Miao Village weigerden woningen van de Chinese overheid en bouwden op 1800 meter hoogte hun eigen huisjes op een wel heel...

0
Video
Deze bus vliegt over auto’s heen!

18 sep 2016, Wie ergert zich er niet aan: je probeert met de maximumsnelheid over de snelweg te gaan, rijdt er weer een bus voor je die niet zo hard mag. Inhalen dan maar, er zit niets anders op. In China hebben ze daar wat op bedacht! Bekijk het hier!

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.