China Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Ophef om skatende monnik

Gepubliceerd: 24 jan 2010
0

Als monnik hoor je de hele dag sereen met de benen over elkaar heen gevouwen te bidden, toch? Dat is in ieder geval wel het beeld wat veel mensen van deze godsdienaren hebben. In China is daardoor grote ophef ontstaan over een monnik op een skateboard.

Een bezoeker van de Emei Mountain Temple in China maakte onlangs een foto van een boeddhistische monnik, die tegen alle verwachting in geen godsdienst aan het bedrijven was, maar zich vermaakte door rondjes te rijden op, jawel, een skateboard.Rust

De sportieve uitlatingen van deze Chinees vielen niet in goede aarde bij het grote publiek, zo bleek toen de fotograaf de foto op internet publiceerde. Bezoekers reageerden ontzet: 'Monniken horen zich bezig te houden met hun geloof, in alle rust. Skateboarden druist in tegen alles waar het boeddhisme voor staat', aldus één van de reacties.

Geen benul

Een woordvoerder van de tempel is het niet eens met alle kritiek. 'De buitenwereld heeft geen benul van het leven van de moderne monnik. Mensen hebben een vastomlijnd beeld door televisie en film, waarbij monniken de hele dag bidden, zonder motivatie of verlangen'.

Onderdeel

Maar naast bidden, doet de hedendaagse monnik veel meer, benadrukt de woordvoerder. 'De godsdienaren van vandaag spelen badminton en tafeltennis en skateboarden in hun vrije tijd. Ze gebruiken zelfs internet en de mobiele telefoon om boeddhisme te verspreiden. Dit druist helemaal niet in tegen het geloof, het is een onderdeel van de boeddhistische geest.

Tempel

De Emei tempel in Sichuan ligt op Mount Emei, de hoogste van de vier boeddhistische bergen in China. Het is de eerste boeddhistische tempel van het land.


Met dank aan: grietbuis.reisreporter.nl


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer China artikelen
Reisnieuws
Krankzinnige nieuwe attractie geopend. Wie durft?

18 feb 2017, Voel jij je op je gemak op grote hoogte en mag het van jou eigenlijk nóg wel een beetje spannender? Misschien is deze nieuwe attractie in Shanghai dan iets voor jou. Maak je klaar voor niet zomaar een hoogteparcours… Durf jij het aan?

0
Reisnieuws
Dit zijn de meest vredelievende landen van 2016!

13 feb 2017, Tja, succesvol... Welke landen zijn nu echt succesvol? Misschien een Duitsland, Australië of Japan? Mis! De landen die in 2016 de grootste groei doormaakten zullen je behoorlijk verrassen.

1
Reisnieuws
Droom weg bij deze felblauwe meren en baaien

02 feb 2017, Wat is het toch aan de kleur blauw in water, van azuur tot donker, dat ons reizigers zo aantrekt? Is het de associatie met verre oorden? In dat geval weten wij zeker dat deze zes meren en baaien je in vervoering zullen brengen.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.