China Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Chinese Muur verwoest

Gepubliceerd: 11 nov 2009
0

In China is in Binnen-Mongolië een deel van de Chinese Muur vernield. Mijnbedrijf Hohhot Kekao Mining was bezig met een zoektocht naar goud en zou daarmee delen van de Chinese Muur hebben aangetast.

De autoriteiten ontdekten de vernielingen al in september en hebben verscheidene pogingen gedaan om het bedrijf te verzoeken te werkzaamheden te stoppen. Dat gebeurde niet. Inmiddels hebben de autoriteiten een onderzoek ingesteld. Dit berichtte het Chinese staatspersbureau Xinhua woensdag.

Beschadiging Chinese Muur

Werknemers van het mijnbedrijf hebben gaten geboord in de Grote Muur. Hierbij is honderd meter van de oude verdedigingswal onherstelbaar beschadigd. Dat stelt het Hoofd van Cultuur in de noordelijke autonome regio. Het deel wat getroffen is werd gebouwd tijdens de Qin-dynastie, 221-206 voor Christus. Deze muur is hier veel lager dan in de buurt van Peking. Dit deel wordt ook nauwelijks bezocht door toeristen.

Boete

De onherstelbare beschadiging van de Chinese Muur zal het bedrijf nog lang heugen. Want er staat in China tot omgerekend € 50.000 boete of maximaal tien jaar celstraf voor het beschadigen van een monument dat op de Werelderfgoedlijst van VN-cultuurfonds Unesco staat.

Bedreiging

De Chinese Muur is in totaal zo'n 6300 kilometer lang. De laatste jaren wordt de muur bedreigd door onder meer mijnbouw en wegenbouw.


Foto door:-iris-.reisreporter.nl

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer China artikelen
Goedkoop reizen
Door: Noor Dekker
Opgelet: Dit zijn de duurste steden ter wereld

03 okt 2016, Dacht je dat het leven in Nederland al best prijzig was? Dan heb je het mis! Elk jaar maakt de Economist Intelligence Unit een lijstje van de duurste steden om te wonen. Daarbij kijken ze onder andere naar voedselkosten en huurprijzen, maar ook na...

0
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
Bizar: Chinese holbewoners

22 sep 2016, Deze nederzetting bevindt zich misschien wel op een van de bijzonderste plekken ter wereld. De honderd inwoners van Zhongdong Miao Village weigerden woningen van de Chinese overheid en bouwden op 1800 meter hoogte hun eigen huisjes op een wel heel...

0
Video
Deze bus vliegt over auto’s heen!

18 sep 2016, Wie ergert zich er niet aan: je probeert met de maximumsnelheid over de snelweg te gaan, rijdt er weer een bus voor je die niet zo hard mag. Inhalen dan maar, er zit niets anders op. In China hebben ze daar wat op bedacht! Bekijk het hier!

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.