China Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Chinese Muur verwoest

Gepubliceerd: 11 nov 2009
0

In China is in Binnen-Mongolië een deel van de Chinese Muur vernield. Mijnbedrijf Hohhot Kekao Mining was bezig met een zoektocht naar goud en zou daarmee delen van de Chinese Muur hebben aangetast.

De autoriteiten ontdekten de vernielingen al in september en hebben verscheidene pogingen gedaan om het bedrijf te verzoeken te werkzaamheden te stoppen. Dat gebeurde niet. Inmiddels hebben de autoriteiten een onderzoek ingesteld. Dit berichtte het Chinese staatspersbureau Xinhua woensdag.

Beschadiging Chinese Muur

Werknemers van het mijnbedrijf hebben gaten geboord in de Grote Muur. Hierbij is honderd meter van de oude verdedigingswal onherstelbaar beschadigd. Dat stelt het Hoofd van Cultuur in de noordelijke autonome regio. Het deel wat getroffen is werd gebouwd tijdens de Qin-dynastie, 221-206 voor Christus. Deze muur is hier veel lager dan in de buurt van Peking. Dit deel wordt ook nauwelijks bezocht door toeristen.

Boete

De onherstelbare beschadiging van de Chinese Muur zal het bedrijf nog lang heugen. Want er staat in China tot omgerekend € 50.000 boete of maximaal tien jaar celstraf voor het beschadigen van een monument dat op de Werelderfgoedlijst van VN-cultuurfonds Unesco staat.

Bedreiging

De Chinese Muur is in totaal zo'n 6300 kilometer lang. De laatste jaren wordt de muur bedreigd door onder meer mijnbouw en wegenbouw.


Foto door:-iris-.reisreporter.nl

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer China artikelen
Reisnieuws
15 etiquetteblunders op reis en hoe je ze voorkomt

03 mei 2017, In sommige landen is slurpen de normaalste zaak van de wereld. Maar brood in je soep dopen ho maar! Het moge duidelijk zijn, etiquetteregels verschillen behoorlijk per land. Met deze traditionele tips ga je op tussen de locals. Al zien ze onze ove...

0
Reisnieuws
Chinese metro loopt dwars door flatgebouw. Lekker makkelijk!

23 apr 2017, Vanuit je bed de metro inrollen. In China kan het. Daar werd een metrostation in (!) een flat gebouwd. De bewoners hoeven dus niet zelf naar de metro, maar de metro komt naar hen! Bekijk hier de beelden van dit gekke tafereel.

1
Reisnieuws
Panda-gekte: Chinese panda’s eindelijk in Nederland!

13 apr 2017, In Ouwehands Dierenpark Rhenen kijken ze al ontzettend lang uit naar de komst van de Chinese panda’s Wu Weng en Xing Ya. Gisteren was het dan eindelijk zo ver. China leent de panda’s uit voor een periode van vijftien jaar. Maar waarom toch die...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.