China Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Chinese Muur verwoest

Gepubliceerd: 11 nov 2009
0

In China is in Binnen-Mongolië een deel van de Chinese Muur vernield. Mijnbedrijf Hohhot Kekao Mining was bezig met een zoektocht naar goud en zou daarmee delen van de Chinese Muur hebben aangetast.

De autoriteiten ontdekten de vernielingen al in september en hebben verscheidene pogingen gedaan om het bedrijf te verzoeken te werkzaamheden te stoppen. Dat gebeurde niet. Inmiddels hebben de autoriteiten een onderzoek ingesteld. Dit berichtte het Chinese staatspersbureau Xinhua woensdag.

Beschadiging Chinese Muur

Werknemers van het mijnbedrijf hebben gaten geboord in de Grote Muur. Hierbij is honderd meter van de oude verdedigingswal onherstelbaar beschadigd. Dat stelt het Hoofd van Cultuur in de noordelijke autonome regio. Het deel wat getroffen is werd gebouwd tijdens de Qin-dynastie, 221-206 voor Christus. Deze muur is hier veel lager dan in de buurt van Peking. Dit deel wordt ook nauwelijks bezocht door toeristen.

Boete

De onherstelbare beschadiging van de Chinese Muur zal het bedrijf nog lang heugen. Want er staat in China tot omgerekend € 50.000 boete of maximaal tien jaar celstraf voor het beschadigen van een monument dat op de Werelderfgoedlijst van VN-cultuurfonds Unesco staat.

Bedreiging

De Chinese Muur is in totaal zo'n 6300 kilometer lang. De laatste jaren wordt de muur bedreigd door onder meer mijnbouw en wegenbouw.


Foto door:-iris-.reisreporter.nl

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer China artikelen
Reisnieuws
Krankzinnige nieuwe attractie geopend. Wie durft?

18 feb 2017, Voel jij je op je gemak op grote hoogte en mag het van jou eigenlijk nóg wel een beetje spannender? Misschien is deze nieuwe attractie in Shanghai dan iets voor jou. Maak je klaar voor niet zomaar een hoogteparcours… Durf jij het aan?

0
Reisnieuws
De meest vredelievende landen van 2016. Goed bezig!

13 feb 2017, Tja, succesvol... Welke landen zijn nu echt succesvol? Misschien een Duitsland, Australië of Japan? Mis! De landen die in 2016 de grootste groei doormaakten zullen je behoorlijk verrassen.

1
Reisnieuws
Droom weg bij deze felblauwe meren en baaien

02 feb 2017, Wat is het toch aan de kleur blauw in water, van azuur tot donker, dat ons reizigers zo aantrekt? Is het de associatie met verre oorden? In dat geval weten wij zeker dat deze zes meren en baaien je in vervoering zullen brengen.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.