China Artikelen & Blogs

Reisnieuws

FOTO: De chinese burqa

Gepubliceerd: 11 jul 2009
0

Chinezen doen er alles aan om hun witte huidje te beschermen. Het liefst zouden ze zich bij zonnig weer binnen opsluiten, maar nu is er een oplossing. Met de nieuwe badmode kunnen ze zich toch in de zon begeven.

Zodra de zon zich weer laat zien, wil iedereen naar buiten. We pakken een terrasje of we snellen naar het strand en dan is het alleen nog een kwestie van zo snel mogelijk mooi bruin worden. In China is dat anders. Daar blijven ze het liefst zo wit mogelijk. Zonnen hoort daar natuurlijk niet bij, maar met deze nieuwe badmode kunnen de Chinezen weer naar strand.

Functionele burqa's

Net zoals bij een normale burqa wordt het hoofd of het zelfs het hele lichaam volledig bedekt. Geen zonnestraaltje dat de huid nog weet de bereiken. Een voordeeltje: de badpakken zijn natuurlijk wel heel functioneel tegen het voorkomen van verbrandingen en huidkanker.


deel dit artikel met je vrienden:
Meer China artikelen
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
10 absurde boetes die je reis behoorlijk kunnen verpesten

27 okt 2016, Wat hier in Nederland een normaal gebruik is, kan strafbaar zijn in een ander land. Leuk die andere culturen en gebruiken, maar houd wel even rekening met bizarre boetes die je vakantie nog weleens een stukje duurder kunnen maken!

2
Bizar
Door: Noor Dekker
Instagrammer zoekt op haar reizen de extremen op

25 okt 2016, Last van hoogtevrees? Begin dan absoluut niet aan de hobby van Angela Nikolau. De Russische dame beklimt namelijk enorme wolkenkrabbers, waarna ze een foto maakt voor haar Instagram-account. Hier staan inmiddels al honderden plaatjes op waar we ha...

1
Goedkoop reizen
Door: Noor Dekker
Opgelet: Dit zijn de duurste steden ter wereld

03 okt 2016, Dacht je dat het leven in Nederland al best prijzig was? Dan heb je het mis! Elk jaar maakt de Economist Intelligence Unit een lijstje van de duurste steden om te wonen. Daarbij kijken ze onder andere naar voedselkosten en huurprijzen, maar ook na...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.