Cambodja Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Cambodja - Magisch toneel

Gepubliceerd: 31 jul 2012
0

Cambodja bezoeken alleen voor de tempels van Angkor? Zonder het ruige noorden, de regenwouden, drijvende dorpen, bounty-stranden en chaotische markten heb je het land niet leren kennen! Het leven in Cambodja trekt aan je ogen voorbij als duizenden kleine straattheaters. Laat de voorstelling maar beginnen.

Columbus Travel
Columbus Travel


Tekst: Matthijs de Groot, Fotografie: Louise ten Have

Magisch toneel

Toen ik hem voor de eerste keer zag, wist ik meteen dat ik hem mee naar huis wilde nemen. Het maakte me niet uit wie het was. Een gevoel van lotsbestemming, geluk en schoonheid bezorgde me een tinteling die door mijn hele lijf stroomde. Wat een mond, wat een mooi gevormd hoofd en vooral: wat een uitstraling. Zijn rust en vrede daalde op me neer en zette me met beide benen op de grond. Het was alsof het zo had moeten zijn. Hier in Phnom Penh in het Nationaal Museum van Cambodja leek hij ook op mij te hebben gewacht. Ik pakte mijn portemonnee en rekende 35 dollar af. Eenmaal buiten zorgde de alles overheersende hitte van het middaguur en de dertien kilo zware buste ervoor dat het zweet me uitbrak. Maar het boeide me niet. In mijn gedachte zag ik al helemaal voor me hoe mooi hij zou staan op de schoorsteenmantel. Daar had ik sinds jaar en dag een plek vrijgehouden. Maar niet voor lang meer. Hij was nu van mij en zijn nieuwe plaats in deze wereld was voor mij helder en duidelijk. Maar mijn Koning Jayavarman, de zevende in de lijn der koningen met dezelfde naam, had geen idee. Met gesloten ogen leek hij zijn bestemming te aanvaarden.

Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Cambodja artikelen
Reisnieuws
Schandalig: tien toeristen die zich misdroegen in 2016

27 dec 2016, Te oordelen naar onze reportages - al zeggen we het zelf - en online Reisreporter community kunnen we louter positief zijn over het (bijna) afgelopen jaar. Maar er gebeurden ook minder positieve dingen op reisgebied. Zo haalden een aantal toeriste...

0
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
Herken jij deze 5 filmlocaties? Action!

30 nov 2016, Wat ons betreft maakt de locatie de film. Dat ondervonden hoofdredactrice Louise ten Have en uitgever Matthijs de Groot aan den lijve tijdens een reportagereis naar het eiland Dominica, waar delen van Pirates of the Caribbean werden opgenomen. Of ...

1
Foto-album
De mooiste tempels ter wereld; welke heb jij al bezocht?

13 sep 2016, Tempels, ze zijn er in alle soorten en maten. Van ingetogen gebouwen met neutrale kleuren tot kleurrijke complexen met enorm veel versiering. Dit vinden wij de mooiste tempels ter wereld. Welke heb jij al gezien?

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.