Brunei bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Brunei is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Brunei zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Brunei, kun je zien waar je het best in Brunei naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Brunei als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Ulu Temburong National Park

De enorme hoeveelheden tropisch regenwoud zijn grotendeels onaangetast. Met een boot bezoek je het Ulu Temburong National Park, waar je veel verschillende soorten vogels kunt spotten. Apen, hagedissen, slangen en kikkers zijn ook inwoners van het park. Opstaan met de geluiden van het tropisch regenwoud is mogelijk als je blijft overnachten.

Omar Ali Saifuddin Moskee

De rijkdom van Brunei kun je aflezen aan de Omar Ali Saifuddin Moskee. In de hoofdstad, Bandar Seri Begawan, staat de moskee als een pronkstuk midden in het centrum. Bij een bezoek aan de moskee is het wel belangrijk de islamitische gebruiken in acht te nemen. Zo is alles bedekkende kleding verplicht en moeten schoenen uit.

Kampong ayer

Minder glamoureus is het dorp Kampong Ayer. Letterlijk betekent dit ‘Dorp Water’ en het is dan ook een dorp op het water. De mensen wonen hier in traditionele paalwoningen. Hoewel de sultan heeft aangeboden de woningen te vervangen vinden de bewoners dat niet nodig.

Tasek Merimbun

Omringd door rijstvelden vind je in het Tutong-district dit bijzondere meer. Deze omgeving is ideaal om vogels te bekijken en wandelingen te maken.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Brunei voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Brunei