Login Reporter
Meld je aan
Search Country
Azië > Bhutan  

Bhutan tips

Pas je aan aan de dresscode

 | Gepost op: 13 mrt 2011
  | Waardering (5,0)

Alle bewoners in Bhutan zijn verplicht om de nationale klederdracht te dragen bij officiele gelegenheden, op school , op kantoor en bij de overheid. De vrouwen dragen een Kira, dit is een lange omslagrok. Er boven wordt een zijden blouse gedragen, genaamd Wonju.De Toego , een kort zijden jasjekomt ,tenslotte hierover heen. Om de middel wordt een band in fraaie patronen gedragen.
De mannen dragen een Gho.Dit is een knielange, wijde jas die met een strakke band , de Kera,om de middel op zijn plaats wordt gehouden. De mannen zijn verplicht kniekousen te dragen tot dat het zomer wordt. Bij een bezoek aan een klooster of Dzong en officiele gelegenheden zijn ze verplicht een grote doek over de schouder te dragen, genaamd Kabney.
Ik kan iedereen aanraden om een outfit aan te schaffen als je een kloosterfestival gaat bezoeken en je zo aan te passen bij de dresscode. Het wordt zeer gewaardeerd en je krijgt op deze wijze ook snel contact met de mensen. In Thimpu en Paro zijn winkels waar je prachtige stoffen, maar ook kant en klare outfits kunt kopen. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Voor mij was het iedere cent waard ! Ik heb bij 3 festivals het gedragen en voelde me meer een met de mensen.
ejfovermaat |  Positie 2475 (50 p.) |  Lid sinds 12 sep 2008 |  Foto's: 1298 |  Tips: 37 |  Blogs: 3 |  Fans: 6
Jouw waardering
 
 
 
 
Door: Jelle51 • Geplaatst op 19 mrt 2011 22:10 uur
Een tip om te onthouden!
Door: Leeu • Geplaatst op 18 mrt 2011 16:19 uur
Prima tip
Door: pkoelewijn • Geplaatst op 14 mrt 2011 12:51 uur
Leuke tip, die voor meer landen geldt. heb mij voor Dubai en Oman ook een moskee-outfit aangeschaft (zie mijn profielfoto)
Door: corriedewinter • Geplaatst op 13 mrt 2011 23:28 uur
Het helpt ook al als je een button met het portret van de koning draagt., maar een kira is natuurlijk nog leuker. Goede tip
Door: gorke • Geplaatst op 13 mrt 2011 20:53 uur
Prima tip om te onthouden!
          _______________________________________

Reisaanbiedingen Bhutan

DimSum

Bouwsteen Bhutan Home stay

HIER DE TITEL VOOR GOOGLE Een persoonlijke ontmoeting met een Bhutanese familie is een top-ervaring! De familie heet Tsomo. Ze leven hier met de kinderen en kleinkinderen.
Bekijk aanbieding
1 dag
Vanaf
€ 240

_______________________________________

Bouwsteen Bhutan Lodge Trek

HIER DE TITEL VOOR GOOGLE Deze ‘Bumthang Cultural Trek’ is een relatief makkelijke wandeling door de prachtige Bumthang vallei.
Bekijk aanbieding
3 dagen Vanaf
€ 400

_______________________________________

Hoogtepunten door Bhutan

HIER DE TITEL VOOR GOOGLE De ideale Bhutan Hoogtepunten rondreis. Op deze Bhutan reis bezoek je in een kort tijdsbestek toch alle hoogtepunten van Centraal-Bhutan.
Bekijk aanbieding
10 dagen Vanaf
€ 1850

_______________________________________

Bhutan en Sikkim reis

HIER DE TITEL VOOR GOOGLE Je maakt een uitgebalanceerde tocht langs de mooiste tempels en kloosters waarbij je volop kunt genieten van de boeddhistische cultuur en het overweldigende berglandschap.
Bekijk aanbieding
19 dagen Vanaf
€ 2650

_______________________________________

Dwars door Bhutan

HIER DE TITEL VOOR GOOGLE De meest complete route door Bhutan voert van het westen naar het nog weinig bezochte oosten. De reis start in Paro, waar u aankomt per spectaculaire vlucht. Bekijk de aanbieding
13 dagen Vanaf
€ 2690

_______________________________________

 

Vliegtickets

Boek hier je vliegticket. Abonnees krijgen korting. Word abonnee.