Bhutan

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Pas je aan aan de dresscode

Bhutan


Alle bewoners in Bhutan zijn verplicht om de nationale klederdracht te dragen bij officiele gelegenheden, op school , op kantoor en bij de overheid. De vrouwen dragen een Kira, dit is een lange omslagrok. Er boven wordt een zijden blouse gedragen, genaamd Wonju.De Toego , een kort zijden jasjekomt ,tenslotte hierover heen. Om de middel wordt een band in fraaie patronen gedragen.
De mannen dragen een Gho.Dit is een knielange, wijde jas die met een strakke band , de Kera,om de middel op zijn plaats wordt gehouden. De mannen zijn verplicht kniekousen te dragen tot dat het zomer wordt. Bij een bezoek aan een klooster of Dzong en officiele gelegenheden zijn ze verplicht een grote doek over de schouder te dragen, genaamd Kabney.
Ik kan iedereen aanraden om een outfit aan te schaffen als je een kloosterfestival gaat bezoeken en je zo aan te passen bij de dresscode. Het wordt zeer gewaardeerd en je krijgt op deze wijze ook snel contact met de mensen. In Thimpu en Paro zijn winkels waar je prachtige stoffen, maar ook kant en klare outfits kunt kopen. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Voor mij was het iedere cent waard ! Ik heb bij 3 festivals het gedragen en voelde me meer een met de mensen.