Bhutan bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Bhutan is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Bhutan zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Bhutan, kun je zien waar je het best in Bhutan naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Bhutan als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

De hoofdstad Thimphu

Deze hoofdstad van Bhutan is omringd met bergen. Het stadje heeft nog de traditionele laagbouwarchitectuur: hoogbouw werd altijd verboden. Opvallend zijn de verkeersagenten die het verkeer met gebaren leiden. Geen stoplichten, maar authentieke handenarbeid. Norzin Lam is de hoofdstraat van Thimphu, hier vind je de meeste winkels, restaurants en hotels. In het noordoosten van het centrum is in van vrijdagmiddag tot zondagnacht markt.

Tashichoedzong

Dit boeddhistische klooster uit de dertiende eeuw is nu de regeringszetel van Bhutan. Het klooster ligt in Thimphu en is door de vorige koning tot hét symbool van de hoofdstad uitgeroepen. Hij heeft het laten uitbreiden en renoveren in de traditionele stijl.

Het Dechenchoelingpaleis

Hier is de koning van Bhutan gezeteld. Het paleis ligt iets ten noorden van de stad. Goud- en zilversmeden zijn op iedere straathoek aan het werk.

Nationale bibliotheek

Deze bibliotheek bevindt zich vlakbij het centrum van Thimphu. Bijzonder zijn de oude teksten in het Dzongkha en Tibetaans die er bewaard worden.

School voor de Kunsten en Ambachten

Inwoners van Timphu noemen het de schildersschool, het gebouw waar artistiek aangelegde jongens in acht jaar worden opgeleid. Er zit een klein winkeltje bij waar je hun schilderijen kunt kopen.

Tsechu's (festivals)

Tijdens de jaarlijkse, kleurrijke festivals voert de bevolking traditionele dansen op. De religieuze dansen zijn in de vijftiende eeuw ontstaan en hebben een sterke sociale functie. Op de grote pleinen dansen mensen de kwade geesten en demonen weg. Het swingen gaat dagen en nachten door.

Taktshang

Taktshang, ofwel Tijgernest, is een klooster van zeven tempels. Het is tegen de rotsen gebouwd en hangt wel 700 meter boven de Parovallei. Het klooster is alleen te voet of per ezel te bereiken.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Bhutan voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Bhutan