Bangladesh bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Bangladesh is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Bangladesh zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Bangladesh, kun je zien waar je het best in Bangladesh naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Bangladesh als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Mainimati Ruïnes

Tussen de zevende en twaalfde eeuw was de Mainimati een belangrijk boeddhistisch centrum. Loop tussen de meer dan vijftig historische bouwwerken en vergeet niet het museum te bezoeken: hier staan boeddhistische vindingen tentoongesteld, zoals bronzen beelden, munten, juwelen en gevelstenen met inscripties.

Somapuri Vihara

Een archeologisch juweeltje is het Somapuri Vihara Klooster, een monnikenklooster van 58 vierkante kilometer. Het complex staat in Paharpur en is een van de grootste boeddhistenkloosters ter wereld. Verschillende bouwwerken en sculpturen zijn onderdeel van het complex en in het midden van het terrein staat een stupa: een enorm, piramidevormig heiligdom.

Sunderbans Nationaal Park

Een jungle die zich vanaf de kust tachtig kilometer over het binnenland van Bangladesh uitstrekt. In Sundarbans Nationaal Park zie je herten, krokodillen en rivierdolfijnen. En als je een beetje geluk hebt (en heel stil bent) zie je de zeer zeldzame koning van de jungle: de Bengaalse tijger.

De oude stad van Dhaka

Het oudste deel van de hoofdstad Dhaka werd gebouwd als handelscentrum in de zeventiende eeuw. De kroon van de oude stad is het Lalbagh Fort, dat nooit voltooid is. De geschiedenis vertelt dat de werkzaamheden gestopt zijn door de dood van de dochter van de projectleider, Prins Azam. Nawab Shaista, die het project van Azam overnam, vond het niet gepast het fort af te maken na haar overlijden.

Vanrendra Research Museum

In het stadje Rajshari, in het westen van Bangladesh tegen de Indiase grens, bevindt zich het populaire Vanrendra Research museum. In dit oudste museum van het land worden persoonlijke collecties van vroegere maharadja’s tentoongesteld. Bijna dagelijks worden er nieuwe opgravingen gedaan en wordt de collectie uitgebreid met nieuwe stukken. Om al deze stukken de waardigheid te geven die ze verdienen, is de uitbreiding van het museum in volle gang.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Bangladesh voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Bangladesh