Bahrein bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Bahrein is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Bahrein zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Bahrein, kun je zien waar je het best in Bahrein naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Bahrein als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Nationaal Museum in Manama

Het Nationale Museum in de hoofdstad Manama wordt gezien als de crème de la crème van bezienswaardigheden in Bahrein. Sculpturen, keramiek, gereconstrueerde graven of oude korans geven je een indruk van het leven van oude beschavingen uit Bahrein. Er wordt ook aandacht besteed aan de geschiedenis van de scheepsbouw, nog een talent van de Bahreini. Het museumgebouw is een bijzondere combinatie van westerse en islamitische architectuur.

Barbar Tempel

De Barbar Tempel bestaat uit drie tempels die over elkaar heen zijn gebouwd, een constructie uit de tweede en derde eeuw voor Christus. De tempel is gebouwd op een bron, ter ere van de God Enki, god van de wijsheid en zoet water. Loop over de veranda’s voor een goed uitzicht. Je kunt een trap afdalen en de bron van dichtbij zien.

Qalat al Bahrain

De ruines van zeven verschillende beschavingen kun je hier op één plek bewonderen. De vroegste opgraving dateert uit 2800 voor Christus De opgravingen leggen sporen van commerciële, religieuze en militaire activiteiten bloot. Ooit was hier de Dilmun-beschaving, een van de oudste beschavingen van Bahrein.

Bani Jamrah wevers

Bezoek Bani Jamrah, een dorp dat sinds lange tijd beroemd is om haar weverscultuur. De wevershutjes liggen een paar honderd meter buiten het dorp om de rust voor de overige inwoners te bewaren. De kleden die de wevers vervaardigen hebben ingewikkelde patronen en worden met oude weefmachines gemaakt. De wevers gebruiken hierbij zowel hun handen als hun voeten. De kleden zijn uiteraard te koop.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Bahrein voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Bahrein